Συγκέντρωση και πορεία για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση και πορεία για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, στις 19:00 και πορεία προς το άγαλμα του Μ.Μυρογιάννη, όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Σε γραπτή δήλωση του το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τους μαζικούς φορείς της πόλης και των χωριών να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και αναφέρει αναλυτικά:

«Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί στους αγώνες του λαού μας.

… μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος

απέναντι στους αγώνες του λαού!

Δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τις απαγορεύσεις και την καταστολή, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

Το σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο αγώνας για την ειρήνη και την φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που φέρνουν στην πόρτα μας τη φωτιά του πολέμου. Ενάντια στο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ εις βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

· Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

· Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

· Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

· ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τους μαζικούς φορείς της πόλης και των χωριών, να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.»

To top