Προβολή Ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Προβολή Ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ και η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ τιμώντας τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, διοργανώνουν εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Ένας ζεστός Νοέμβρης…» το Σάββατο 18/11 στις 18.30 στα Κεντρικά Λύκεια στη Μυτιλήνη, σε πρώτη προβολή στη Λέσβο μετά την Αθήνα.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι εμπνευσμένος από το ποίημα του Δημήτρη Ραβανή – Ρεντή «Ενας ζεστός Νοέμβρης». Στο ντοκιμαντέρ η ΚΝΕ επιδιώκει να «κινηματογραφήσει» την ατμόσφαιρα εκείνων των ημερών, της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με πρωταγωνιστές της περιόδου, να μεταφερθούν στην περίοδο της χούντας, να ζήσουν από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα που άφησε το σημάδι του στην ιστορία του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος της χώρας μας.

Στον χώρο της προβολής θα υπάρχει και ειδικό αναμνηστικό για τον εκτελεσμένο εν ψυχρώ Μυτιληνιό Μιχάλη Μυρογιάννη το Σάββατο 17 Νοέμβρη 1973 στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Αριάδνη Αλαβάνου

Δημήτρης Γόντικας

Γιώργος Καραγιάννης

Δημήτρης Κουτσούμπας

Άλκης Παπαδήμας

Αλέκα Παπαρήγα

Λάμπρος Τόκας

Σπύρος Χαλβατζής

 

To top