Δυναμικό παρών φορέων της Λέσβου στη συγκέντρωση για την υγεία στην Αθήνα

Δυναμικό παρών φορέων της Λέσβου στη συγκέντρωση για την υγεία  στην Αθήνα

Δυναμικό παρών έδωσαν οι νησιώτες στην Παναιγιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας των νησιών. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι 178 φορέων και εργατικών σωματείων, από τη Ρόδο, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο μέχρι την Κύθνο καθώς και ο Γιάννης Πρωτούλης και η Λουίζα Ράζου, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, η Αγλαΐα Κυρίτση, περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Β. Αιγαίο, ο Γιάννης Αγγέλου, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου και ο νέος δήμαρχος Ικαρίας, Φανούρης Καρούτσος.

Εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου Σταμάτης Φιλιππής ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έδωσε καμία δέσμευση στα αιτήματα τους.

Ομιλία πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες και «χάνουμε συνανθρώπους μας τζάμπα και άδικα». «Να σταματήσει η εγκατάλειψη» τόνισε και επεσήμανε πως «συντονίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που έχουν στην προμετωπίδα τους τη ζωή των ανθρώπων. Για υγεία που έχουμε χρυσοπληρώσει και απαιτούμε να έχουμε στον 21ο αιώνα».

«Οι νησιώτες λέμε “φτάνει πια” στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε κτίρια, χωρίς γιατρούς και χωρίς τις αναγκαίες υπηρεσίες» τόνισε σε δήλωσή της η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα».

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η οργή των νησιωτών για την υποστελέχωση των δομών υγείας» σημείωσε ο Γιάννης Αγγέλου, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου. Η Αγλαΐα Κυρίτση, περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Β. Αιγαίο επεσήμανε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο “εκεί που δεν πάει άλλο» και τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει αυτόν τον αγώνα.

Πηγή: 902.gr

 

To top