Π. Παρασκευαίδης: «Χωρίς προσωπικό οι εξαγγελίες για Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Εγκεφαλικών»

Π. Παρασκευαίδης: «Χωρίς προσωπικό οι εξαγγελίες για Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Εγκεφαλικών»

Την έλλειψη προσωπικού και την απουσία σχεδίου πρόληψης των εγκεφαλικών επεισοδίων, επισημαίνει σε δήλωση του ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαιδης σχολιάζοντας την  ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για εγκεφαλικά επεισόδια. Ο ίδιος αχολίαζει μάλιστα οτι οι πρόσφατες ανακοινώσεις,  περισσότερο καλύπτουν επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης.

«Οι προβλέψεις του Σχεδίου Νόμου για μη Αυτόνομη λειτουργία” των ΜΑΦ, κατά πως απαιτεί η σοβαρότητα του αντικειμένου, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη στελέχωσης από το υπάρχων Ιατρικό και Λοιπό προσωπικό κατ’ αρχάς την πραγματική υποστελέχωση σε προσωπικό όλων των κλινικών των Νοσοκομείων καθώς και τις προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. που εξαγγέλονται τη μια 10.000 προεκλογικά, την άλλη 6.000 μετεκλογικά δια στόματος Πρωθυπουργού και τώρα δια στόματος Υπουργού 4.500!!! (1.500 Ιατροί και 3.000 Νοσηλευτές) δεν προοιωνίζουν δυστυχώς την Έναρξη λειτουργίας των ΜΑΦ σύντομα και αποτελεσματικά προς όφελος των ασθενών, της μεγάλης αυτής κατηγορίας που αποτελεί τη 2η αιτία θανάτων στην Ευρώπη.
Επίσης, ουδέν σχέδιο απαιτούμενης δράσης υπάρχει για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων που πρέπει να γίνει 1η προτεραιότητα της Εθνικής Πολιτικής Υγείας.
Επίσης, επισημαίνω τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΚΑΒ και την καθυστερημένη πολλές φορές διακομιδή ασθενών, που στα εγκεφαλικά επεισόδια αποβαίνει καθοριστική για την έκβαση του περιστατικού.
Τέλος, επεσήμανε την έλλειψη σύνδεσης με τους φορείς και τα Κέντρα Αποκατάστασης των ασθενών αυτών, καθώς και αντιμετώπισης του τεράστιου κόστους της Αποκατάστασης.
Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν έλλειψη ουσιαστικού και πλήρους σχεδιασμού, που φοβούμαι ότι καλύπτει επικοινωνιακές ανάγκες της Κυβέρνησης και θα αργήσει πολύ η εφαρμογή του με ουσιαστικά αποτελέσματα για τους ασθενείς.”

To top