Περιφέρεια: Ανοιχτή παρουσίαση βίντεο τουριστικής προβολής της Λέσβου – Προτάσεις για δημιουργία Φορέα Συντονισμού

Περιφέρεια: Ανοιχτή παρουσίαση βίντεο τουριστικής προβολής της Λέσβου – Προτάσεις για δημιουργία Φορέα Συντονισμού

Το βιντεοσκοπημένο υλικό Τουριστικής προβολής της Λέσβου που δημιούργησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον φορέα Marketing Greece παρουσιάσθηκε  τη Δευτέρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του νησιού και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό  ενώ αυτό που τονίσθηκε ήταν ότι ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε μια τέτοια συνάντηση τέλος Οκτωβρίου και όχι αρχές της άνοιξης. Αυτό που τονίσθηκε επίσης ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα συντονισμού από την περιφέρεια στον οποίο θα συμμετέχουν οι δύο Δήμοι, τα Επιμελητήρια, επιχειρηματικοί φορείς με στόχο τη συνεργασία από κοινού για την οργάνωση της τουριστικής προβολής. Κατά την παρουσία δεν έλλειψαν και παράπονα για ελλείψεις καθώς απουσίαζε από τα βίντεο το απολιθωμένο δάσος καθώς και η νυχτερινή ζωή.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:

Η Περιφερειακή Αρχή είχε αναθέσει στην καταξιωμένη στο χώρο της εταιρία Marketing Greece , ως συνεργαζόμενη εταιρία, την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νήσων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της επιλογής της να κάνει χρήση  εξειδικευμένων υπηρεσιών από ειδικούς του χώρου , λόγου της καταστροφής του τουριστικού προϊόντος των νησιών ως συνέπεια του Μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης εισηγήθηκε το θέμα αναφερόμενος στις προσπάθειες για την επαναφορά του τουριστικού προϊόντος που έγιναν από την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι στόχος των προσπαθειών όλων πρέπει να είναι να πάμε το τουριστικό επίπεδο των νησιών σε ένα άλλο επίπεδο : «Πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο και όχι να αρκούμαστε στο επίπεδο της συμμετοχής σε μία έκθεση του Λονδίνου,  ή της Βαρσοβίας, ή  του Βερολίνου. Καλά είναι όλα αυτά , αλλά υπάρχουν και άλλες πρακτικές προωθήσεως. Όπως έχω διαπιστώσει , αρχίζουμε να αποβάλλουμε το brand name του προσφυγονησίου και γνωρίζουμε ότι αυτό θέλει χρόνο. Και χάριν των προσπαθειών και του ΕΟΤ  και τον ευχαριστούμε,  αρχίζει να χάνεται αυτός ο χαρακτηρισμός.»

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, o Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου, Φορείς του Τουρισμού του Νησιού , Επιχειρηματίες,  Διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες εμπλεκόμενοι στον Τουρισμό και της Περιφέρειας .

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νύκτας αναφέρθηκε στην αύξηση του budget που έκανε η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, στις Δράσεις προβολής και τις προσπάθειες συνεργασίας με φορείς της Τουρκίας.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ελευθερίου υπογράμμισε ότι ο Θεματικός Τουρισμός πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της Περιφέρειας ενώ η  Διευθύντρια Τουρισμού κα Πολυτάκη παρουσίασε αναλυτικά όλες τις δράσεις που έγιναν από πλευράς Περιφέρειας για την τόνωση του ενδιαφέροντος τουριστικού κοινού και έλξης επισκεπτών.

Υπογραμμίζεται ότι από τους παριστάμενους φορείς τονίσθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα  Συντονισμού και συνεργασίας όλων των προσπαθειών για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού που θα λειτουργεί υπό μία ομπρέλα , στο πλαίσιο ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού και θα περιλαμβάνει τους Δήμους , τα Επιμελητήρια , επιχειρηματικούς φορείς και κάθε άλλον που θα μπορεί να προσφέρει.

Ακολουθούν τα links της παρουσίασης:

 

To top