Αποστολή από τη Λέσβο για τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στη Χίο

Αποστολή από τη Λέσβο για τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στη Χίο

Με πολυμελή αποστολή συμμετέχει η Λέσβος στον  αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας Enduro που διεξάγεται στις 28-29/10/2023 στη γειτονική Χίο.
Η αποστολή στο σύνολό της, αποτελείται από τους Χρήστο Μανωλέα, Δημήτρης Μαντός, Δημήτρης Μοσχόβης, Ευστράτιος Ψαρρός, Γαβριήλ Σαχλός, Γιώργος Μαντός, Ιγνάτης Λασκαρίδης, Μάνος Χατζέλης, Μαρίνος Μιχαλακέλλης, Μάριος Λουτραγώτης, Νίκος Μουσής, Νίκος Τσιγκρίτης, Παναγιώτης Γιαννούλης, Στρατής Αναγνώστου, Χρήστος Σαχλός, Αλέξανδρος Κέλμαλης, Αναστασία Χατζέλη, Βασίλης Βουρσούκης, Βασίλης Μουσής, Γιάννης Γιαννόγλου, Εμμανουήλ Χατζέλης, Θοδωρής Τιτιρέκης, Λευτέρης Τιτιρέκης, Στρατής Κιουρέλλης, Φώτης Τζανής και Χαράλαμπος Μπαρέλλης. Στο σύνολο των 55 αγωνιζόμενων οι 26 είναι από Λέσβο και οι 13 από Τουρκία.Οι Ποδηλάτες Χίου διοργανώνουν στο Θολοποτάμι και συγκεκριμένα στο κατασκηνωτικό χώρο «Σκλαβια», τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας “Chios Enduro MTB” στα ίδια αλλά αναβαθμισμένα μονοπάτια που είχε φιλοξενηθεί το Enduro Greek Series (EGS) το 2021.
Το Chios Enduro MTB είναι ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας με διάρκεια τρεις μέρες, από την Παρασκευή 27/11 έως και το Σάββατο 28 θα γίνουν τα δοκιμαστικά περάσματα στις 4 ειδικές διαδρομές και την Κυριακή 29 θα γίνει ο αγώνας.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Θολο ποταμι, σε τέσσερις πανέμορφες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές που έχουν φτιαχτεί από ποδηλάτες για ποδηλάτες.
Το αγωνιστικό ταξίδι ξεκινά από τον οικισμό Σκλαβιά, περνάει από τα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού Θολο ποτάμι για να καταλήξει στην κορυφή του βουνού (Πρ.Ηλιας) όπου η θέα θα σας αφήσει άφωνους. Τo πρώτο μονοπάτι “Nomad” (1,8 χλμ) υπόσχεται φουλ δοσεις αδρεναλίνης και προετοιμάζει τους αθλητές για αυτά που έρχονται. Παρακάτω ξεκινάει η δεύτερη ειδική “Lizard” (2 χλμ) που τελειώνει χαμηλά λίγο έξω από τον χώρο της εκκίνησης. Έπειτα από μια σύντομη περιπλάνηση στο δάσος οι αγωνιζόμενοι φτάνουν την τρίτη ειδική διαδρομή που ακούει στο όνομα ”Slave”(1,4 χλμ) γιατι όποιος περνά μένει αιχμάλωτος στην ομορφιά της. Για το τέλος έχει μείνει το μικρό αλλά σούπερ διασκεδαστικό ”Iglou” (1,5 χλμ) όπου σίγουρα θα σας ταξιδέψει με το παιχνιδιάρικο στυλ του.
Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα θα είναι το ‘’Lesvos Ride’’.

https://www.webscorer.com/registerlist?raceid=329810&details=1

To top