Έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού (ΦΩΤΟ)

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού (ΦΩΤΟ)

Γυναίκες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών τη Κυριακή το πρωί στον καθιερωμένο περίπατο που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου στο κέντρο της Μυτιλήνης μαζί με παιδιά και άνδρες, στέλνοντας το μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση αγκάλιασαν όπως κάθε χρόνο φορείς και σύλλογοι του νησιού ενώ παρευρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με το λίγων μηνών παιδί της σε μάρσιπο.

Από νωρίς το πρωί η αυλή του Δημοτικού Θεάτρου γέμισε κόσμο όλων των ηλικιών και ροζ μπαλόνια ενώ τα μέλη του Συλλόγου μοίραζαν στον κόσμο μπισκότα με τη χαρακτηριστική ροζ κορδέλα αλλά και μια τσάντα η οποία περιείχε νερό και ενημερωτικά φυλλάδια.

Κύριο αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου είναι η δημιουργία ενός δημοσίου  σύγχρονου διαγνωστικού και θεραπευτικού κέντρου στη Μυτιλήνη για τους ογκολογικούς ασθενείς έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους ταξιδεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στον περίπατο συμμετείχαν – μεταξύ άλλων – ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», η ΣΥΝ-εξέλιξη, η Κυψέλη ενώ χορηγός ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.

To top