Βάσω Χοχλάκα: «Οφείλουμε να στηρίξουμε το αίτημα για διατήρηση των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ»

Βάσω Χοχλάκα: «Οφείλουμε να στηρίξουμε το αίτημα για διατήρηση των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ»

Παρέμβαση για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ έκανε σε γραπτή δήλωσή της η Περιφερειακή Σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας» Βάσω ζητώντας από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να διατηρήσει τις υπηρεσίες στα νησιά.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Γέρα και στα Καρδάμυλα της Χιου, έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά κι έντονα προβλήματα του τόπου μας, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών. Η σταδιακή συγκέντρωση του συνόλου των υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των νησιών, οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη υποβάθμιση τις περιφερειακές κοινότητες των νησιών μας και ερημώνει την ύπαιθρο, εξέλιξη εξαιρετικά δυσοίωνη σε μία ευαίσθητη, συνοριακή, περιοχή της χώρας μας. Ουσιαστικά επιλογές κατάργησης κάθε μονάδας παροχής υπηρεσιών εκτός της πρωτεύουσας επιτείνει την κυρίαρχη τάση αστυφιλίας που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τα νησιά, μ’ ό,τι σημαίνει αυτό και για το δημογραφικό τους ζήτημα.

Οφείλουμε να στηρίξουμε ενεργά το δίκαιο αίτημα της τοπικών κοινωνιών για την διατήρηση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στα νησιά μας ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και η στήριξη και ενδυνάμωση των χωριών να είναι κυρίαρχο μέλημά μας. Ζητούμε απο τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να εισακουστούν οι τοπικές κοινωνίες και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση έναντι των νησιωτών να διατηρήσει τις υπηρεσίες και τον δημόσιο τομέα στα νησιά σε υψηλό επίπεδο και όχι να δημιουργεί συνθήκες απαξίωσης και ερημοποίηση λες και είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας».

To top