Π.Παρασκευαΐδης:«Υψώνω φωνή διαμαρτυρίας στη νέα απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Γέρας»

Π.Παρασκευαΐδης:«Υψώνω φωνή διαμαρτυρίας στη νέα απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Γέρας»

O Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ν.Λέσβου, κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και την ενώνει με τη φωνή των κατοίκων της Γέρας στη νέα απόφαση των ΕΛΤΑ για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος Γέρας από τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Ο Π.Παρασκευαΐδης, σε γραπτή δήλωσή του λέει αναλυτικά:

«Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ κώφευσε πριν λίγο καιρό στη φωνή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Άντισσας, της Πέτρας, της Αγίας Παρασκευής αλλά και στη φωνή των Βουλευτών που έφεραν το θέμα στη Βουλή με ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ζητώντας την Ανάκληση των σχετικών αποφάσεων κατάργησης των καταστημάτων ΕΛΤΑ.

Σήμερα υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και την ενώνω με τη φωνή των κατοίκων της Γέρας στη νέα απόφαση των ΕΛΤΑ για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΓΕΡΑΣ από 23-10-2023.

Κατά την ανακοίνωση του σχεδίου Αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ υπήρξε δέσμευση και διαβεβαίωση ότι θα ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα και οι ιδιαιτερότητες αυτής. Δυστυχώς η πολιτική της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών στους φορείς και Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, καταργεί πλέον κάθε κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα αφού για τους ιδιώτες μόνο το κέρδος καθορίζει την πολιτική τους. Ο κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, που έφτανε και στο μικρότερο οικισμό της παραμεθόριας Ελλάδας πεθαίνει.

Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό, στον οποίο θα αποταθώ και Κοινοβουλευτικά, καθώς και την Διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανακαλέσει την Αναστολή λειτουργίας του καταστήματος Γέρας αλλά ΚΑΙ όλων των προηγούμενων για τα άλλα καταστήματα της παραμεθόριας και απειλούμενης περιοχής του Νομού Λέσβου.»

To top