Λαϊκή Συσπείρωση για το αρδευτικό της Θερμής

Λαϊκή Συσπείρωση για το αρδευτικό της Θερμής

Δελτίο τύπου για τα προβλήματα στο δίκτυο άρδευσης, στη δημοτική γεώτρηση και στη ποιότητα του νερού  στο κάμπο της Λουτρόπολης Θερμής εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Όχι απλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι, κυριολεκτικά καταστράφηκε η παραγωγή εσπεριδοειδών και οπωροκηπευτικών στο κάμπο της Λουτρόπολης Θερμής, καταστροφή που οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία άρδευσης. Όσοι παραγωγοί χρησιμοποιούν για τις καλλιέργειές τους το δημοτικό δίκτυο άρδευσης, βλέπουν να χάνεται όχι μόνο η φετινή παραγωγή, αλλά και το φυτικό κεφάλαιο (δέντρα), αφού και αυτά αρχίζουν να ξεραίνονται.
Τα προβλήματα στο δίκτυο άρδευσης, στη δημοτική γεώτρηση αλλά και στη ποιότητα του νερού, είχαν αρχίσει πριν πολλά χρόνια, ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή με τους τότε αρμόδιους αντιδημάρχους. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του αγροτικού συλλόγου της περιοχής, τίποτα δεν είχε διορθωθεί παρ’ όλες τις υποσχέσεις για καινούργιο αρδευτικό δίκτυο. Μόνο μικρομπαλώματα γινόντουσαν, ίσα – ίσα για να βγει το καλοκαίρι. Το ίδιο έργο συνεχίστηκε και με την παρούσα δημοτική αρχή, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της παράταξής μας, έχει μείνει στο απόλυτο «τίποτα». Οι συνεχείς βλάβες στο δίκτυο και στη γεώτρηση καθόλου δεν τους ενδιαφέρουν, αφού τίποτα δεν διορθώνουν.
Παρά τις «μελέτες» που ακούμε και δεν ξέρουμε πότε θα υλοποιηθούν, το πρόβλημα είναι εδώ όπως και η εγκληματική αδιαφορία τους. Εδώ και ένα μήνα, νερό άρδευσης δε φτάνει στους παραγωγούς.
Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να προβεί σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου και στην άμεση αποζημίωση των παραγωγών για την τεράστια βλάβη που έχουν υποστεί από την αδυναμία εδώ και ένα μήνα παροχής νερού άρδευσης. Να μη διανοηθούν να στείλουν λογαριασμούς τελών άρδευσης για τη φετινή χρονιά.

To top