Συζήτηση Βέρρου με Πιερρακάκη για την ίδρυση Ειδικού σχολείου

Συζήτηση Βέρρου με Πιερρακάκη για την ίδρυση Ειδικού σχολείου

Την προοπτική ίδρυσης Ειδικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο έθεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου σε συνάντησή του με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ.Πιερρακάκη στη Λέσβο την περασμένη Πέμπτη.
Με δεδομένο ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει ανοίξει το δρόμο από την προηγούμενη τετραετία για να δώσει λύση σε ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας σε όλο το νησί -έχοντας εξασφαλίσει χώρο στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής που τον εκχώρησε πριν από δύο χρόνια η Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)- ο Δήμαρχος στη συνάντησή του με τον Υπουργό, τον ενημέρωσε διεξοδικά για τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις σημαντικές προϋποθέσεις που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για τη δημιουργία Ειδικού Σχολείου στο νησί και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου, για να δρομολογηθούν διαδικασίες ίδρυσης.
«Είναι μία τόσο σημαντική υπόθεση για εμάς αυτή της δημιουργίας Ειδικού Σχολείου στην Καλλονή, στο κέντρο δηλαδή του νησιού. Ξεκινήσαμε από το 2020 προκειμένου να βρούμε χώρο καταρχάς και έπειτα να τον εξασφαλίσουμε μέσα από μία εξαιρετική συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τον Πρόεδρό του κ. Δέρβο. Με τη συνάντησή μας με τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη, που έδειξε άμεσα ειδικό ενδιαφέρον, αισιοδοξούμε τώρα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε αποφασιστικά για να κάνουμε πράξη ένα όνειρο ετών για τα παιδιά μας και τους γονείς», δήλωσε ο Δήμαρχος στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Υπουργό Παιδείας.

To top