Λαϊκή Συσπείρωση: «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε άκυρο ή λευκό»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε άκυρο ή λευκό»

Την καταδίκη τόσο του Α.Στεφανή όσο και του Κ.Μουτζούρη ψηφίζοντας άκυρο ή λευκό προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση και συγκεκριμένα η επικεφαλής  Αγλαΐα Κυρίτση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Σε γραπτή δήλωση τους αναφέρουν αναλυτικά τα εξής:

«Γνωστοί κύκλοι των δυο συνδυασμών που συμμετέχουν στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι αγνοούν τις ξεκάθαρες δηλώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης – και της Αγλαΐας Κυρίτση, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου- αλλά και του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που καλούν σε ψήφο καταδίκης τόσο του επίσημου υποψήφιου της ΝΔ, κ. Στεφανή όσο και του δήθεν ανεξάρτητου νεοδημοκράτη κ. Μουτζούρη.

Ψηφίζουμε, άκυρο ή λευκό.

Μετέρχονται σε φτηνές κουτοπονηριές, που φτάνουν στα όρια της προβοκάτσιας, διαρρέοντας ψευδώς ότι κάνουμε είτε τηλεφωνικές επαφές, είτε μπαινοβγαίνοντας στα γραφεία, άλλοτε του κ. Μουτζούρη, άλλοτε του κ. Στεφανή, κρυφές συνεννοήσεις και συμμαχίες…

Θυμίζουμε ότι αποκαλύψαμε τεκμηριωμένα και έντιμα καθ’ όλη την προεκλογική εκστρατεία μας, παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία προς τους ψηφοφόρους, την προσήλωση και των δύο στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Γιατί όσες επιφανειακές διαφορές και αν έχουν, είναι οι δύο όψεις, του ίδιου πολιτικού συστήματος.

Επί της ουσίας, συμφωνούν και προσυπογράφουν τις ακολουθούμενες πολιτικές από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και κατάπιαν τη γλώσσα τους σε όλη την προεκλογική περίοδο. Κανείς τους δεν μίλησε για την εξοντωτική ακρίβεια και τα τέλη, τους πλειστηριασμούς, για την υγεία, για την αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, για το νομοθετικό οπλοστάσιο που οδηγεί σε κρατικά εγκλήματα. Μιλούσαν και μιλούν για μπίζνες και ανάπτυξη των μεγαλοεργολάβων και των άλλων επιχειρηματικών κύκλων.

Γιατί και οι δυο, ο ένας καθαρά , ο άλλος τηρώντας σιγή ιχθύος είναι υπέρ της ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου, μετατρέποντας τα νησιά μας σε στόχους των ιμπεριαλιστικών τους πολέμων.

Να το τονίσουμε λοιπόν για άλλη μια φορά: Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν μπαίνει στο τσεπάκι κανενός , ούτε θεωρεί πρόβατα του ψηφοφόρους της , άλλα να τους λέει την πρώτη Κυριακή και άλλα τη δεύτερη. Εμείς τηρούμε την προεκλογική μας θέση , είμαστε απέναντι και στους δύο μονομάχους, υπερασπίζοντας τις λαικές ανάγκες.

Άκυρο – λευκό επομένως, είναι μία ακόμη απάντηση αντίστασης και αντίδρασης στις πολιτικές που μας κατάντησαν το βίο αβίωτο.»

To top