Π. Χριστόφας: «Στις 8 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε τη νίκη της σκληρής δουλειάς»

Π. Χριστόφας: «Στις 8 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε τη νίκη της σκληρής δουλειάς»

Μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης που γέμισε ασφυκτικά από πλήθος πολιτών σε μια συγκέντρωση με παλμό και συναίσθημα .Ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε από καρδιάς και με εμφανή συγκίνηση για τις αρχές και τις αξίες που τον οδηγούν και τον  ενώνουν με  τα μέλη του συνδυασμού του.

Περπατώντας έχοντας στο πλάι του, τη σύζυγό του Βάσω καθώς και τους υποψηφίους της Δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος διένυσε την απόσταση από το εκλογικό του κέντρο μέχρι το Δημοτικό θέατρο, ενώ η διαδρομή του προβάλλονταν στο κοινό που είχε κατακλύσει το Δημοτικό Θέατρο και τον υποδέχθηκε  με θερμό χειροκρότημα και με το σύνθημα «να τος να τος ο δήμαρχος!»

«Νιώθω βαθιά συγκινημένος, με γεμίζει ρίγη όλη αυτή η ενέργεια σας. Σας υπόσχομαι ότι δε θα σας απογοητεύσω. Δεσμεύομαι ότι θα σας δικαιώσω» είπε περικυκλωμένος από το πλήθος ο Παναγιώτης Χριστόφας και κάλεσε τον κόσμο να τον εμπιστευθεί προκειμένου να τον καλωσορίσει σε έναν διαφορετικό δήμο Μυτιλήνης. «Χωρίς μεγάλα λόγια λοιπόν αλλά με πρόγραμμα και προτάσεις σας υπόσχομαι ότι θα τον πάμε τον τόπο μας μπροστά. Ξεκίνησα μόνος, και φτάνω εδώ σήμερα έχοντας όλους εσάς μαζί, ξεκίνησα μόνος και σήμερα με αυτή την εξαιρετική ομάδα υποψηφίων δίνουνε μια υπόσχεση ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Η 8η Οκτωβρίου θα είναι η αρχή μιας πενταετίας που θα κυριαρχεί η δικαιοσύνη, η εντιμότητα το ήθος, η λογοδοσία, η δουλειά, η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η ανθρωπιά. Με αυτές τις αξίες θα προχωρήσουμε γιατί είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι», τόνισε ο ίδιος. Όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν συνθέσει το ψηφοδέλτιο του, που είναι άτομα με διαφορετικές κομματικές πεποιθήσεις ο ίδιος δήλωσε ότι «συ θέσαμε ένα ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πως ο Δήμος δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις, δεν έχει καμία ταμπέλα πλην αυτής της προσφοράς και της δημιουργίας μιας βιώσιμης κοινότητας».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος απάντησε στην κριτική που δέχεται τόσο για την σύνθεση του Συνδυασμού με υποψηφίους από διάφορες τάσεις και με διαφορετικές απόψεις  σε μεγάλα ζητήματα αλλά και την δική του απόφαση να μην συμμετάσχει σε προεκλογικό debate .«Σήμερα τρεις μέρες πριν τις εκλογές νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα διότι πολλοί έχουν προσπαθήσει συστηματικά να διαβάλουν την ταυτότητα του συνδυασμού μας ίσως γιατί στην πραγματικότητα δε μπορούν να βρουν ένα ψεγάδι. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η σύμπνοια στις κοινές μας αξίες», είπε ο ίδιος απατώντας ουσιαστικά στις κριτικές που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα από αντιπάλους συνδυασμούς. «Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι δημιούργημα της τελευταίας στιγμής. Ο συνδυασμός έχει ορμή της γνώσης, της καθαρότητας», υπογράμμισε.

Για το debate  είπε: «Δέχθηκα επίθεση επί προσωπικού ότι δοξάζομαι κρυπτόμενος. Κρύβομαι ; Από τι κρύβομαι; Από αυτά που σχεδιάζαμε με την ομάδα μας εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον; Είμαι αυτός που όταν πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα ολοκλήρωσα το έργο μου και παραιτήθηκα από τη θέση μου για να τρέξω το μεγάλο νέο σχέδιο πιστεύοντας» αφήνοντας σαφείς  αιχμές για τον συνυποψήφιό του, Πανάγο Κουφέλο, ο οποίος διατηρεί τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. 

«Δε θεωρώ επιπλέον ότι βρίσκομαι σε αρένα διότι δε το συνηθίζω στη ζωή μου. Οι δημοκρατικές μου αρχές είναι ισχυρές και δεν κάμπτουνε εύκολα».



Παρουσιάζοντας βασικά σημεία του προγράμματός του τόνισε ότι «ο  τόπος θέλει οργάνωση, πείσμα  και πολλή δουλειά». «Η καθαριότητα ήταν και θα είναι αυτονόητα το πρώτο που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε και σας διαβεβαιώ ότι και ξέρουμε και μπορούμε και θα το κάνουμε». Στο πρόγραμμα του συμπεριλαμβάνονται ακόμα, πάρκα αναψυχής, δημόσιοι χώροι, δασικά άλσοι, παιδικές χαρές φιλικές για τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, θα εκπονηθεί νέα μελέτη συγκοινωνίας, θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, θα κατασκευαστούν υποδομές διαχείρισης λυμάτων. Για την παιδεία και τον αθλητισμό το πρόγραμμα έχει 13 προτάσεις με προτεραιότητα τα ζητήματα στέγασης των εκπαιδευτικών μονάδων και ειδικότερα του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου, την ανέγερση νηπιαγωγείων και την δημιουργία νέων παιδικών σταθμών. Όσον αφορά το έργο του κολυμβητηρίου ο κος Χριστόφας δεσμεύτηκε ότι θα επαναδημοπρατηθεί και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου. Για την κοινωνική πολιτική το πρόγραμμα περιέχει επτά προτάσεις με προτεραιότητα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τη δημιουργία δομών για ηλικιωμένους και για γυναίκες θύματα βίας. Για τον πολιτισμό 15 παρεμβάσεις και ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και φεστιβάλ όλο το έτος. Άμεσα θα κινήσει το σχέδιο του για την πολιτική προστασία που περιλαμβάνει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την επικαιροποίηση των σχεδίων διαχείρισης και εκκένωσης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης μίλησε και για τη Διοικητική διαχείριση του Δήμου Μυτιλήνης μέσω της ψηφιοποίησης. «Αν δεν τολμήσεις δεν προχωράς μπροστά. Είναι η ώρα να τολμήσουμε να αφήσουμε σε αυτόν τον τόπο ένα αποτύπωμα», δήλωσε ο ίδιος.

Με συγκίνηση  μίλησε στο τέλος της ομιλίας του για τους γονείς του, τον Μιχάλη και την Βέρα, που «με κόπο αγωνίστηκαν να παράσχουν στα παιδιά τους μόρφωση, παιδεία και αξίες» και συμπλήρωσε «με αυτές πορεύτηκα, ως τώρα δούλεψα σκληρά και αγωνίζομαι να προσφέρω δίχως καμία έκπτωση ευκαιρίες στα παιδιά μου». «Δεν έχω μετανιώσει στιγμή από αυτή την διαδρομή δεν είμαι εδώ να πάνω πολιτική καριέρα αλλά ζητώ να παραμείνω ταπεινός εργάτης αυτού του δήμου παρών πάντα σε κάθε γειτονιά σε κάθε χωριό δίπλα σε εσάς, δίπλα στους ανθρώπους που με έφεραν ως εδώ.Στις 8 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε τη νίκη της σκληρής δουλειάς θα γιορτάσουμε τη νίκη της ανθρωπιάς», τόνισε. Αμέσως μετά ο κ. Χριστόφας παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν παλιά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Νάσος Γιακαλής, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον πατέρα του υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Χριστόφα,  η Μαρία Ψήμμα, ο Παντελής Πατερέλλης, καθώς και η υποψήφια Περιφερειάρχης Βάσω Χοχλάκα και ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκος Ζούρος. Από άλλους πολιτικούς χώρους ξεχώρισαν: ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλλης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Παλλης.

Την ομιλία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  όσοι έχουν προβλήματα ακοής και στη νοηματική

To top