Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου έστειλε ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας. Ο κ. Χριστόφας αναφέρει – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή του ότι «η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας» και τονίζει ότι «στην αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενισχύσουμε τα προγράμματα ευαισθητοποίησης αλλά και με τις παρεμβάσεις μας να καταστήσουμε σαφές ότι συνυπάρχουμε με τα ζώα σε ένα κλίμα αγάπης, ενδιαφέροντος και φροντίδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας και αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε πολιτισμένα όντα και κοινωνίες θα πρέπει να σπάμε την αλυσίδα της αδιαφορίας, της κακομεταχείρισης, της εκμετάλλευσης και της βίας απέναντι σε κάθε ζώο σε κάθε φυσική και γεωγραφική περιοχή.

Στην αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενισχύσουμε τα προγράμματα ευαισθητοποίησης αλλά και με τις παρεμβάσεις μας να καταστήσουμε σαφές ότι συνυπάρχουμε με τα ζώα σε ένα κλίμα αγάπης, ενδιαφέροντος και φροντίδας.

Από την πλευρά μας, στο πρόγραμμα μας για την Κοινωνία, την Κοινωνική Πολιτική και την Πρόνοια αναφέρουμε την ανάγκη «Πλήρους σχεδιασμού και εφαρμογής στρατηγικής περίθαλψης αδέσποτων». Μέτρο που αναφέρεται στην υποχρέωση του Δήμου για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, και αναλυτικότερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέου Κέντρου Περίθαλψης και Προσωρινής Φιλοξενίας αδέσποτων, στειρώσεις, την εξασφάλιση ύπαρξης κτηνιάτρου, δράσεις ευαισθητοποίησης για αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα κ.α.

Ας πάμε το επίπεδο του κοινωνικού πολιτισμού μας ένα βήμα Μπροστά!

To top