Εντυπωσίασαν οι μαθητικές εφαρμογές στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας στη Μυτιλήνη

Εντυπωσίασαν οι μαθητικές εφαρμογές στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας στη Μυτιλήνη

Εντυπωσίασαν  οι εφαρμογές που παρουσιάστηκαν που παρουσιάσθηκαν από μαθητικές ομάδες  την Παρασκευή 17 Μαίου στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Μυτιλήνη. Το Φεστιβάλ είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Οι παρουσιάσεις έγιναν στις 10:30 π.μ. στο χώρο του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης. Όλες οι εργασίες των μαθητών εξέπληξαν με την εφευρετικότητα και την πρωτοτυπία τους και καταχειροκροτήθηκαν. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Τίμος Θεοφανέλλης και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν τα παρακάτω projects :

« Κυκλάδων Γεύσεις», Δημιουργία Κόμικ, Δημιουργία Αφίσας, Δημιουργία αισθητήρων για την αποτελεσματικότερη καλλιέργεια της ελιάς, εφαρμογή στο κινητό για αντιμετώπιση προβλημάτων στους δρόμους της πόλης, πρόγραμμα ημερήσιων θερμίδων, δημιουργία e-book, δημιουργία εφαρμογής με Appinventor, εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ.

Ήταν μια πολλή όμορφη εκδήλωση, που έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία αφενός να δείξουν τη δημιουργικότητά τους και αφετέρου τους παρείχε γόνιμα ερεθίσματα από άλλες εργασίες, που παρουσιάστηκαν.

Ήταν «από αυτές τις εκδηλώσεις, που εγγράφονται στο DNA των μαθητών», όπως πολύ σωστά τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Ευαγγελινός, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

To top