Περιοδεία της Α. Κυρίτση στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Περιοδεία της Α. Κυρίτση στο Βοστάνειο Γενικό  Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Το πρωί της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2023, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής την υποψήφια περιφερειάρχη Αγλαΐα Κυρίτση και την υποψήφια δήμαρχο Νίκη Τσιριγώτη, με τη συμμετοχή υγειονομικών υποψήφιων περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποίησε περιοδεία στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι υποψήφιοι περιόδευσαν σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, στη ψυχιατρική κλινική και στο ΕΚΑΒ, συνομίλησαν με εργαζόμενους στην καθαριότητα, στις διοικητικές υπηρεσίες, με γιατρούς, νοσηλευτές και με προσωπικό άλλων ειδικοτήτων. Στις συζητήσεις ξεχώρισε ο έντονος προβληματισμός για την κατάσταση στο Νοσοκομείο και γενικά στην δημόσια υγεία στο νησί. Αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, η υπερεντατικοποίηση της δουλειάς που οδηγεί σε πραγματική εξουθένωση, ειδικά τώρα με το νέο εγκληματικό νόμο της κυβέρνησης για τα εργασιακά που θέλει να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Ακόμα αναδείχθηκαν και οι ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα και σε στοιχειώδεις υποδομές όπως στο χώρο που στεγάζεται η ψυχιατρική κλινική με ό,τι δυσκολία αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα για τους ψυχικά ασθενείς. Επισημάνθηκαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα και κλινικές λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.
Από τη μεριά τους οι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη δημόσια υγεία, για τις δομές υγείας και για τις εργασιακές σχέσεις. Εξέφρασαν τη διαχρονική στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των υγειονομικών και των κατοίκων για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού. Εξήγησαν επίσης πώς ένας δήμος ή μια περιφέρεια με αγωνιστική δημοτική και περιφερειακή αρχή Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να είναι πραγματικά στο πλευρό τους, να διεκδικεί και να πετυχαίνει νίκες στο σήμερα. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη με κριτήριο τη ζωή τους, τις εργασιακές σχέσεις, το επίπεδο προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος, την υγεία και την παιδεία και να στηρίξουν αποφασιστικά την Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο.
Μυτιλήνη, 28-9-2023
Από το Γραφείο Τύπου της Λ

To top