Ταρατόρης Παράσχος | Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Ταρατόρης Παράσχος | Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Είμαι ο Πάρης (Παράσχος) Ταρατόρης. Είμαι φυσικοθεραπευτής με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διαχείριση της Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων. Εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης τα τελευταία 15 έτη ως υπεύθυνος του εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας. Το να υπηρετήσω τη δημόσια υγεία ήταν και παραμένει μια συνειδητή επιλογή που σχετίζεται με την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την ανάδειξη της κοινωνικής πρόνοιας ως ύψιστο αγαθό αλλά πρωτίστως δικαίωμα του πολίτη. Η φύση της εργασίας μου, μου επιτρέπει να έρχομαι σε επαφή με αρκετό κόσμο με τον οποίο αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Επιδίωξη μου είναι πάντα η προσφορά των υπηρεσιών μου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ενσυναίσθησης απέναντι σε όλους τους ασθενείς. Θεωρώ λοιπόν ως σημαντικότερο επαγγελματικό μου επίτευγμα ότι, οι ασθενείς με γνωρίζουν με το μικρό μου όνομα και η επιβράβευσή μου είναι το χαμόγελο τους και μια ευχή που βγαίνει από τη καρδιά τους.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν ξεκινά “σήμερα” με την υποβολή της υποψηφιότητάς για το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι στάση ζωής. Άλλωστε ως πολιτικά όντα ενεργούμε καθημερινά, κρίνουμε, προτείνουμε, συζητάμε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, συμμετέχουμε σε συλλογικούς φορείς, επιθυμούμε να λαμβάνουμε μέρος στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στο παρόν και το μέλλον μας και θέτουμε εαυτούς στην υπηρεσία του συνανθρώπου.

Από την έναρξη σχεδόν της επαγγελματικής μου δραστηριοποίησης ενεργοποιήθηκα σε συνεργασία με άξιους συναδέλφους προκειμένου να δημιουργήσουμε το Περιφερειακό Τμήμα Λέσβου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, στο οποίο και διετέλεσα ταμίας έως το 2012. Μετά τη μετεξέλιξη του Π.Σ.Φ σε Ν.Π.Δ.Δ και μέχρι το 2015 διετέλεσα Γ.Γ του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου Χίου Σάμου πλέον.

Το 2022 εξελέγην στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου όπου ως σήμερα κατέχω τη θέση του ταμία.

Πίσω στο 2019 “ακολούθησα” τον Παναγιώτη Χριστόφα στην προσπάθειά του ως επικεφαλής του συνδυασμού του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πίστεψα σε εκείνον, τα ιδανικά του και τον τρόπο που σκέφτεται και δουλεύει: μεθοδικά και ομαδικά.

Σήμερα πιστεύω ακόμη περισσότερο στο εγχείρημα του ως υποψήφιος δήμαρχος, γιατί γνωρίζω από την πρώτη στιγμή το σχέδιό του και τις σκέψεις του για το πως θα το καταφέρει : μεθοδικά και ομαδικά. Σημαντικότερο όλων είναι ότι έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας του επειδή ο ίδιος εμπιστεύεται την ομάδα και παίρνει δύναμη από την αποδοχή του κόσμου.

Το εγχείρημα “Μπροστά” τάσσεται υπέρ της εξέλιξης, της οργάνωσης, της συστηματοποίησης, της σκληρής δουλειάς, του αποτελέσματος. Το εγχείρημα Μπροστά τάσσεται υπέρ του ανθρώπου και του τόπου και αυτό μας βρίσκει όλους τους υπερασπιστές και τους αγωνιστές του αυτονόητου, πιστούς ακόλουθούς του.

Το βιογραφικό

Ο Πάρης Ταρατόρης γεννήθηκε το 1977 στη Μυτιλήνη, όπου και μεγάλωσε. Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας από το Charles University of Prague και τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ το Φεβρουάριο του 2023 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων, με άριστα. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας φυσικοθεραπευτής από το 2004 έως το 2008 και από τότε έως σήμερα εργάζεται στο ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου από το 2014 κατέχει τη θέση του υπευθύνου του εργαστηρίου φυσικοθεραπείας του ανωτέρου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Είναι εγγεγραμμένος στο Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών από το 2004 ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου Χίου Σάμου. Από το 2006 και έως το 2012 διετέλεσε ταμίας του Π.Τ του Π.Σ.Φ, ενώ από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βορείου Αιγαίου του Ν.Π.Δ.Δ Π.Σ.Φ. Από το 2022 είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης κατέχοντας τη θέση του ταμία, και τον Απρίλιο του 2023 εκλέχθηκε αντιπρόσωπος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Ν.Τ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Είναι παντρεμένος με την Όλγα Χιώτη και πατέρας δύο παιδιών.

To top