Δολοφονία Ερατούς: Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη

Δολοφονία Ερατούς: Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια όπου θα εκδικαστεί – έπειτα από την σημερινή διακοπή – η έφεση του δολοφόνου της Ερατούς. Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Δευτέρας αναμενόταν να εκδικαστεί η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, ωστόοσο, διεκόπη λόγω ασθένειας της προέδρου της έδρας. Ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια εν διαστάσει σύζυγός της Ερατούς, ζητά να μειωθεί η ποινή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Ερατούς, που έχασε τον άνθρωπό της με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο, καλώντας εκ νέου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης στις 10:30 π.μ τη Τετάρτη 20/9, όπου θα εκδικαστεί έπειτα από τρίτη αναβολή η έφεση του δολοφόνου της Ερατούς.

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά, εκφράζοντας την οργή μας για τις τραγικές ελλείψεις στην οικονομική, συμβουλευτική, νομική τους στήριξη με ευθύνη του κράτους, που προστίθενται στο ανοιχτό τραύμα που αντιμετωπίζουν η μητέρα της και οι άλλοι συγγενείς της καθημερινά. Το ίδιο και για τις υπόλοιπες οικογένειες που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις.

Νικάμε τη θλίψη με τη θέληση να αγωνιστούμε και να αντιπαλέψουμε τις αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν και αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ως «ιδιοκτησία».

To top