Περιοδεία Α. Κυρίτση στη Χίο

Περιοδεία Α. Κυρίτση στη Χίο

Περιοδεία πραγματοποίησαν πρόσφατα στην Απλωταριά η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγλαΐα Κυρίτση και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος καλώντας σε αγωνιστική στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, της μοναδικής δύναμης που στέκεται απέναντι στην πολιτική εμπορευματοποίησης των αναγκών μας για τα κέρδη των λίγων και υπέρ των αναγκών των πολλών.
Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου και Β. Αιγαίου με φιλοζωικές οργανώσεις αποτελούμενη από την Κλαίρη Κωστάλα δημοτική σύμβουλο και υποψήφια εκ νέου, τους Κυρίτση Αγλαΐα περιφερειακή σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης στο Β. Αιγαίο, υποψήφια περιφερειάρχη και Γιώργο Φλουρά, Αρετή Παληού και Κική Χατζαντωνάκη, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και «Η κιβωτός του Θοδωρή».
Συζητήθηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης, στήριξης και προσωρινής παραμονής μέχρι την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την πληθώρα των αδέσποτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί καθώς και τις άλλοτε καρποφόρες κι άλλοτε αδιέξοδες συνεργασίες με Δήμο και Περιφέρεια.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια δήλωσαν τη στήριξη στα αιτήματα των σωματείων, για πλήρη στελέχωση του δημοσίου κτηνιατρείου στην Περιφέρεια και δεσμεύτηκε να πιέσει ώστε ο δήμος Χίου να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητες του και αφορούν στην τροφοδοσία και στην δημιουργία προσωρινής δομής για τα αδέσποτα της Χίου.
Υπήρχε συναντίληψη με τις προγραμματικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και αυτές των συλλόγων, τις οποίες προγραμματικές θέσεις και παραθέτουμε, αποτελώντας διεκδικητικό πλαίσιο σε Δήμο και Περιφέρεια από όποια θέση κληθούμε να υπηρετήσουμε:
• Λειτουργία καταφυγίου ζώων σε δημοτική βάση και με την απόλυτη συνεργασία των Φιλοζωικών Συλλόγων.
• Ορθή διαχείριση των αδέσποτων (πρόβλεψη περιόδου στείρωσης, και τόπου μεταφοράς των ζώων).
• Προβληματισμός και δράση για κάθε επώνυμη και επιβεβαιωμένη καταγγελία κακοποίησης ζώου, αλλά και τη ρύπανση των δημοσίων οδών με ζωικά απόβλητα, λόγω αδιαφορίας των κατόχων. Τήρηση της νομοθεσίας σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης περιοδεία πραγαματοποίησαν στους διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου Χίου. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν σκέψεις πάνω στις τοπικές εκλογές. Επίσης τους πρότειναν να ρίξουν μια πιο ενδελεχή ματιά στο πρόγραμμα της παράταξης μέσω του Qr code που φέρει το φυλλάδιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

To top