Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Ταξιάρχη Βέρρο

Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Ταξιάρχη Βέρρο

Πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε, που αποδέχτηκα την πρόταση του Ταξιάρχη Βέρρου να συμμετέχω στο συνδυασμό «Μαζί από την αρχή», πιστεύοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι μια αρένα κομματικών ανταγωνισμών, αλλά ένας χώρος συναίνεσης και συνεργασίας όλων των δημιουργικών ιδεών και πως είναι η ώρα οι πράξεις μας να δώσουν ζωή στα όνειρά μας… στα όνειρα των παιδιών μας.

Το προσωπικό μου στοίχημα ήταν από την πρώτη στιγμή να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και να τεθούν καλύτερες βάσεις, ώστε η κοινωνία και η οικονομία του νεοσύστατου Δήμου μας να ευημερήσει. Ένας ευλογημένος τόπος, που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά όταν η Λέσβος έγινε ένας Δήμος, έχασε πολύτιμο χρόνο και έμεινε πολύ πίσω.

Μπαίνοντας σ΄αυτήν την -για μένα πρωτόγνωρη- περιπέτεια με κυρίευσε δέος μπροστά στον όγκο της ευθύνης και των συσσωρευμένων προβλημάτων. Μέγα ζήτημα η υποστελέχωση του Δήμου, οι περιορισμένοι πόροι, καθώς και η έλλειψη εμπειρίας. Ωστόσο, εργάστηκα συνειδητά με πάθος, κάνοντας το καθήκον μου προς τους συμπολίτες μου, λειτουργώντας με σύνεση, μετριοπάθεια, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, με επίγνωση των δυνατοτήτων μας και της πραγματικότητας.

Συνεργάστηκα με όλους τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια, με τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, με όλους τους συναδέλφους και πάνω απ΄ όλα με το προσωπικό του Δήμου μας. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίσαμε σημαντικές δυσκολίες, όπως η πανδημία, οι θεομηνίες, η ενεργειακή κρίση, καταφέρνοντας να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο και συνεχώς εξελισσόμενο.

Αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο δήμος μας οδεύει σε μία νέα εποχή, επιδιώκοντας μία ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους οικισμούς του, σεβόμενος το περιβάλλον, την ιστορία μας, με ιδιαίτερη προσοχή στο χωροταξικό σχεδιασμό, τον εκσυγχρονισμό του αστικού και αγροτικού δικτύου παράλληλα με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου σε ολόκληρη τη θητεία μου, Αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας για ένα χρόνο, Καθαριότητας για δύο μήνες και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για ένα σχεδόν χρόνο, με την ευθύνη των προγραμμάτων χρηματοδότησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας, απέκτησα μια σφαιρική άποψη της λειτουργίας ενός Δήμου, των αδυναμιών του, αλλά κυρίως των δυνατοτήτων του.

Πεπεισμένη ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί βασικό πυλώνα συμμετοχικότητας, προσφοράς και ανάπτυξης, και τρέφοντας μία υπέρμετρη αγάπη και σεβασμό για το ξεχωριστό νησί μου και τους συνανθρώπους μου, διεκδικώ για μία ακόμη φορά μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποκλειστική μου έγνοια:

η δημιουργία ενός Δήμου που θα δημιουργεί, θα διεκδικεί και θα πρωτοπορεί.
το συμφέρον και η προκοπή του τόπου μου, του τόπου που γεννήθηκα, του τόπου που επέλεξα να ζω, ανέθρεψα τα παιδιά μου και εύχομαι να συνεχίσουν να τον χαίρονται και τα εγγόνια μου!
Στην προσπάθεια αυτή σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου, να μου δώσετε για άλλη μία φορά την ευκαιρία να εργαστώ και να συνεργαστώ μαζί σας, ώστε να προχωρήσουμε το Δήμο μας παραπέρα και όλοι μαζί να κάνουμε το όραμά μας, πράξη.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2019-2023

ΑΚΤΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Έγκαιρος Καθαρισμός Ακτών – Υποστήριξη Εθελοντικών Δράσεων Καθαρισμού 11 παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες και προγραμματισμός για ακόμα 6 παραλίες στο 2024 Έλεγχος Ποιότητας Υδάτων Ναυαγοσωστική Κάλυψη, Πινακίδες Ενημέρωσης, Ξύλινοι Διάδρομοι Πρόσβασης, Ντουζιέρες και Αποδυτήρια Ολοκληρωμένες προσβάσεις ΑΜΕΑ σε Μόλυβο, Σίγρι, Ερεσό και Σκάλα Καλλονής Δημόσιες Τουαλέτες ΑΜΕΑ σε Σίγρι, Σκάλα Ερεσού και Σκάλα Καλλονής ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Κατασκευή 7 χωνευτηρίων, 2 κενοταφίων και 9 ταφών Καθαρισμοί και ευπρεπισμός χώρων – περιφράξεις και κιγκλιδώματα – διαμορφώσεις Έκδοση νέου Κανονισμού Κοιμητηριών ΑΔΕΣΠΟΤΑ Κατασκευάζεται το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Λέσβο Αναπτύσσεται σταδιακά η σίτιση, ο εμβολιασμός, η στείρωση και η ιατρική φροντίδα αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού και δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Πεζοδρομήσεις – Χώροι στάθμευσης

Κάθε χωριό και παιδική χαρά (κατασκευάστηκαν 15 παιδικές χαρές – 27 προς δημοπράτηση)

Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (13 γήπεδα μπάσκετ)

Έκδοση Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων

Προετοιμασία του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας για τους μεγαλύτερους οικισμούς (ΣΑΠ) και του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων, κοινοφελών χώρων (ΕΣΕΚ)

ΠΡΑΣΙΝΟ

Άμεση ανταπόκριση και επεμβάσεις μετά από αιτήματα πολιτών και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (κακοκαιρίες)

Κλάδεμα και κοπή επικίνδυνων δέντρων/ Καλλωπισμός κοινόχρηστων χώρων

Έκδοση νέου Κανονισμού Πρασίνου

ΔΑΣΗ

Ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου νέκρωσης των πεύκων από φλοιοφάγα έντομα (πρόσκληση ειδικού επιστήμονα, συνεργασία με Δ/νση Δασών και αίτημα για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης)

Πρόβλεψη θέσης ΠΕ Δασολόγου στο νέο Οργανισμό του Δήμου και αίτημα στο ΥΠΕΣ για προκήρυξή της μέσω ΑΣΕΠ

Σύμβαση συνεργασίας µε εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη – σύμβουλο δασολόγο για την εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των δημοτικών δασών και για το σχεδιασμό της διαχείρισης/ αξιοποίησής τους.

ΑΡΔΕΥΣΗ

Διατήρηση των τελών άρδευσης σε χαμηλά επίπεδα, παρά την κατακόρυφη αύξηση του κόστους λειτουργίας

Συνεχείς καθαρισμοί, συντηρήσεις και άμεση επέμβαση για την επισκευή βλαβών σε αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, αρδευτικά κανάλια και ηλεκτρικές παροχές

Προς δημοπράτηση το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης

Πρόσληψη περισσότερων υδρονομέων / Έκδοση νέου Κανονισμού Άρδευσης

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πιλοτική λειτουργία απορριμματοφόρου με βιοαέριο που παράγεται από το βιολογικό της Άντισσας (Πρόγραμμα HYDROUSA)

Ολοκληρώνεται το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος

Υπογραφή Σύμβασης Μίσθωσης του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου

Ενεργειακή αναβάθμιση/ αυτοματοποίηση συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου

Αξιοποίηση εγκαταστάσεων θερμοπηγής Πολιχνίτου

Προετοιμασία για δημοπράτηση θερμοπηγής Εφταλούς

Καταγραφή και εντοπισμός των «ορφανών» ακινήτων του Δήμου

Τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των κληροδοτημάτων του Δήμου και δημοπράτηση μετά από πολλά χρόνια της ακίνητης περιουσίας τους

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ

Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ Έργων Αποκατάστασης Ζημιών Παραλίας Σκάλας Ερεσού

Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας πεδινής κοίτης Τσικνιά

Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής ΜΠΕ του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη θέση Μπαλούτσος

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε κοινοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους

Αγροτική οδοποία με τεχνικά έργα

Απομάκρυνση επικίνδυνων τοιχίων (παραλία Πεδή)

Κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων

Αποκαταστάσεις – συντηρήσεις αστικής οδοποιίας, τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή τοιχίων

Κατασκευή γεφυριών

Περιφράξεις

Αποκαταστάσεις χωματερών

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Εξασφάλιση και διαχείριση χρηματοδοτήσεων:

· μέσω του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, για την ανάπλαση παραλιακών οικισμών Σκάλας Καλλονής, Σκάλας Ερεσού και Νυφίδας

· μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, με έξυπνες διαβάσεις πεζών, κεντρική Ενιαία Πλατφόρμα Διαχείρισης και Συλλογής Δεδομένων, υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και σύστημα τηλεργασίας

· μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο», για την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας

· μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων αρδευτικών υποδομών με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης-τηλεμέτρησης και συστήματος

· μέσω του προγράμματος Ελλάδα 2.0 Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας νέα πρόταση για ενοποίηση, αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου μονοπατιών/ διαδρομών πεζοπορίας, ποδηλασίας και επιλεγμένων σημείων ενδιαφέροντος και χώρων αναψυχής (συν. 250 χλμ.)

To top