Διαμαρτυρία συμβασιούχων του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ

Διαμαρτυρία συμβασιούχων του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ

Καμία επίσημη διαβεβαίωση για το μέλλον τους δεν έχουν λάβει περίπου 40 συμβασιούχοι στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ που η σύμβασή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο Aeolos TV σε διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το ΚΥΤ , παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και πάρα το γεγονός ότι οι ίδιοι αποτελούν τους παλαιότερους συμβασιούχους του Υπουργείου, ακόμα δεν έχει απαντηθεί το βασικό τους ερώτημα δηλαδή αν και πότε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, οι συμβασιούχοι του ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, συμμετέχουν στη 48 πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Γενικής Γραμματείας Υποδοχής (Σ.Ε.ΣΥ.Γ.Γ.Υ.) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε όλες τις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και στις κεντρικές Διευθύνσεις της επικράτειας την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ίδιοι καλύπτουν θέσεις Διοικητικού προσωπικού αλλά και προσωπικό Τεχνικών, υποδέχονται και καταγράφουν τις μεταναστευτικές ροές ήδη από το 2016 ενώ όπως δήλωσαν μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας έστησαν από την αρχή το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και μάλιστα την περίοδο που είχε ξεσπάσει η COVID-19. Για δύο μέρες μάλιστα,  εξαιτίας της απεργίας δεν θα γίνουν καταγραφές μεταναστών εξαιτίας της απεργίας.

To top