Π. Χριστόφας: «Επείγουσα προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή τα αντιπλημμυρικά έργα και η επέκταση μελετών»

Π. Χριστόφας: «Επείγουσα προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή τα αντιπλημμυρικά έργα και η επέκταση μελετών»

Στις  φυσικές καταστροφές και τα ζητήματα πολιτικής προστασίας με αφορμή την τελευταία κακοκαιρία που προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στη Θεσσαλία αναφέρθηκε σε δήλωσή του  ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Παναγιώτης Χριστόφας. Ο κ. Χριστόφας αναφέρει ότι «η καταστροφή δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο καθυστέρησης σε επίπεδο πρόληψης, σχεδιασμού αλλά και ικανότητας διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής» ενώ τονίζει ότι η «η ολοκλήρωση και επέκταση μελετών από ειδικούς, για αντιπλημμυρικά έργα και στη συνέχεια η αντίστοιχη ολοκλήρωση τους χωρίς χάσιμο χρόνου θα πρέπει να είναι επείγουσα προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η καταστροφή που έχει συντελεστεί με την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε ανεπανόρθωτα την περιοχή της Θεσσαλίας δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο καθυστέρησης σε επίπεδο πρόληψης, σχεδιασμού αλλά και ικανότητας διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Από πλευράς Δήμου, η ολοκλήρωση και επέκταση μελετών από ειδικούς, για αντιπλημμυρικά έργα και στη συνέχεια η αντίστοιχη ολοκλήρωση τους χωρίς χάσιμο χρόνου θα πρέπει να είναι επείγουσα προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή. Τα υπάρχοντα σχέδια διαχείρισης σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιβάλλεται να επικαιροποιούνται διαρκώς, περιλαμβάνοντας και ακραία σενάρια φυσικών καταστροφών.

Εφόσον κριθεί αναγκαίο από τον παραπάνω σχεδιασμό, φυσικά οφείλουμε να μεριμνήσουμε για ενίσχυση του στόλου απαραίτητων μηχανημάτων, των οποίων την ετοιμότητα πρέπει να διατηρούμε με διαρκή συντήρηση και επισκευή.

Κρίνεται επιτακτική η εμπλοκή των πολιτών και η προετοιμασία τους για κάθε σενάριο, γεγονός που προϋποθέτει την εκπαίδευσή τους. Η εγρήγορση και η ικανότητα ετοιμότητας σε περίπτωση ακραίου σεναρίου, μπορεί να κρίνεται με την οργάνωση απροειδοποίητων ασκήσεων σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις. Να κάνουμε αυτό που πρέπει, εγκαίρως και αποτελεσματικά.

Αναφορικά με την τρέχουσα κρίση στην περιοχή της Θεσσαλίας καλούμε κάθε δημότισσα και δημότη να συνεισφέρουν στις οργανωμένες προσπάθειες συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στις ανακοινώσεις τους, για την προσωρινή ανακούφιση των πληγέντων της περιοχής και επιπλέον να παραμείνουν ενημερωμένοι για οποιαδήποτε επιπλέον συνεισφορά όλων μας στο επόμενο διάστημα.

To top