Στη Χίο περιοδεύει ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Στη Χίο περιοδεύει ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Στη Χίο περιοδεύει από χθες 11 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής με τους υποψήφιους του συνδυασμού του «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ».

Πρώτος σταθμός ήταν 1ο ΕΠΑΛ Χίου, το οποίο στέγασε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, την Εμπορική Σχολή Χίου. Εκεί ο κ. Στεφανής ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου για την ιστορία του σχολείου και το όραμά τους. Με τη σειρά του, ο κ. Στεφανής ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό έργο τους.

Δεύτερος σταθμός για τον κ. Στεφανή, το 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά το πέρας του αγιασμού συνεχάρη τη νέα Διευθύντρια, για την ανάληψη των καθηκόντων της, και της ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εργοστάσιο Μαστίχας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου συνομίλησε με τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους εργαζόμενους, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι παράγουν σπουδαίο έργο.

Επισκέφτηκε την τοπική επιχείρηση «Myrovolos Organics», την ποτοποιία Στουπάκη καθώς και τη γνωστή Ζυθοποιία Χίου «Chios Beer», όπου συνομίλησε με το προσωπικό τους και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στο νησί της Χίου.

Επόμενη στάση για τον κ. Στεφανή ήταν η δομή της ΒΙΑΛ, στην περιοχή του Χαλκειούς, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκε από

τον Διοικητή για την κατάσταση που επικρατεί, τους διαμένοντες, τα ασυνόδευτα παιδιά κ.λπ. Παράλληλα, συζήτησε με τον Πρόεδρο Συμβασιούχων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και με το προσωπικό της δομής της ΒΙΑΛ, τους οποίους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά και τη συνεισφορά τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Στεφανής στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», όπου αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Καπετάνιο Τσάκο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Συναντήθηκε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χιώτικες ομάδες, ενώ στην επίσκεψή του στον Ναυτικό Όμιλο Χίου ενημερώθηκε αντίστοιχα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς και για το όραμα του ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος επισκέφτηκε τα χωριά Λιθί, Έλατα, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Κώμη όπου συνομίλησε με τους κατοίκους, ενημερώθηκε για τις ανησυχίες τους και κατέγραψε τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον στα χωριά τους.

To top