Πρώτο κουδούνι στο ανακαινισμένο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

Πρώτο κουδούνι στο ανακαινισμένο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

Εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα το πρωί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το ανακαινισμένο κτίριο του 6ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης. Το έργο ανακαίνισης του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου πέρασε κυριολεκτικά από τα «40 κύματα» και  φέτος οι μαθητές πλέον  θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τους νέους σύγχρονους χώρους. Το κτίριο ανακατασκευάσθηκε πλήρως καθώς από τις πρώτες εργασίες διαπιστώθηκαν σοβαρές  φθορές στον οπλισμό του και χρειάσθηκε να γίνει νέα μελέτη και νέα δημοπράτηση του έργου, το οποίο ξεκίνησε επί Δημαρχίας Σπύρου Γαληνού το 2018.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Βούλγαρης και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Tο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, μαζί με πολλά άλλα σχολικά κτίρια σε όλη τη Λέσβο, ανήκουν σε εκείνα που χτίσθηκαν επί Νομαρχίας Γιωργίου Παπανδρέου . Το 6ο Δημοτικό σχολείο χτίσθηκε το 1930 , πλησιάζει δηλαδή τον ένα αιώνα ζωής. Έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ομιλία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κας. Καίτης Στρατάκη η οποία είχε διατελέσει διευθύντρια στο συγκεκριμένο σχολείο, επί σειρά ετών.

To top