Ευχές Αγλαΐας Κυρίτση για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές Αγλαΐας Κυρίτση για τη νέα σχολική χρονιά

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς εύχεται – μέσω ανακοίνωσή της – η Υποψήφια Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση. «Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι πάντα μπροστά στην πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλα τα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας», αναφέρει η ίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά και στους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ευχόμαστε καλή δύναμη!

Μια νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές, που μπορεί να αρχίζει με όνειρα, αλλά βρίσκει εμπόδιο την κυβερνητική πολιτική που τους φέρνει αντιμέτωπους με κενά σε εκπαιδευτικούς, με ακατάλληλα κτίρια σε πολλές περιπτώσεις, με την ακρίβεια στα σχολικά είδη και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, με συνολικά ένα δυσβάσταχτο κόστος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα στην αγωνία των παιδιών και των γονιών τους, εκεί που τα κοντέινερ έχουν αντικαταστήσει τις σχολικές αίθουσες, όπως στη Σάμο, που αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από το φονικό σεισμό, τα έργα αποκατάστασης των σχολειών, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ οι προσεισμικοί έλεγχοι παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας…

Θα είμαστε δίπλα στην αγωνία παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών που βλέπουν για άλλη μια χρονιά χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και παράλληλη στήριξη, κενά που με κεντρική κατεύθυνση μένουν ακάλυπτα ή ακόμα χειρότερα, ούτε καν δηλώνονται.

Θα είμαστε δίπλα στην αγωνία των αναπληρωτών, που καλούνται να κάνουν το λειτούργημά τους αντιμέτωποι με το πρόβλημα στέγασης, την ακρίβεια σε προϊόντα, καύσιμα και εισιτήρια, που καθιστούν σχεδόν απαγορευτική τη μετάβαση στη μόνιμη κατοικία τους για να δουν την οικογένειά τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι πάντα μπροστά στην πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλα τα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Με συνεχείς παρεμβάσεις -όπως κάνει όλα τα χρόνια- θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα σοβαρά ελλείμματα και προβλήματα, όπως αυτό της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο η Περιφερειακή Αρχή κρύβει κάτω από το… χαλί. Και τα προβλήματα με τις

μεταφορές είναι τεράστια, κάτι που αποδεικνύουν οι συνεχείς κινητοποιήσεις γονιών όλα αυτά τα χρόνια. Και είναι τέτοιο το μέγεθός τους, που κινδυνεύουν να κλείσουν ακόμα και σχολεία, όπως για παράδειγμα στην Ικαρία.

Για μας, το σύνθημά «κάλυψη των αναγκών των πολλών κόντρα στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων» παραμένει επίκαιρο και ουσιαστικό και η πραγμάτωσή του έγκειται στη συλλογική πάλη, τη μαζική διεκδίκηση για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Και σε αυτή την πάλη είμαστε παρόντες.

Καλή δύναμη, καλή σχολική χρονιά!

To top