Σωτήρης Μαρινάτος: «Δεν φιμώνομαι ούτε εκφοβίζομαι από σπασμωδικές κινήσεις»

Σωτήρης Μαρινάτος: «Δεν φιμώνομαι ούτε εκφοβίζομαι από σπασμωδικές κινήσεις»

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΕΛ  Σωτήρης Μαρινάτος σε γραπτή δήλωσή του μετά τη μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλλε ο κ. Τσακύρης. «Κάποιοι προτιμούν την τακτική της λάσπης από τον ευθύ πολιτικό διάλογο και υπερασπίζονται το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάτος. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν θ’ ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξε ο πρώην Αντιδημάρχος υποβάλλοντας και εκείνος μήνυση.

Θυμίζουμε ότι η κόντρα μεταξύ των δυο ξέσπασε μετά την δημόσια παρέμβαση του κ. Μαρινάτου όπου έθεσε διάφορα ερωτήματα σχετικά με τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Στρατή Κύτελη και στελεχών της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Κάποιοι θέλουν να οδηγηθούμε σε μία βουβή προεκλογική περίοδο, στην οποία δεν θα ακούγονται προγράμματα ούτε θέσεις επί βασικών ζητημάτων. Κάποιοι προτιμούν την τακτική της λάσπης από τον ευθύ πολιτικό διάλογο και υπερασπίζονται το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ωστόσο, τέτοιου είδους τακτικές, τόσο με κουράζουν, όσο και με απογοητεύουν. Και επειδή τα ίδια συναισθήματα φαντάζομαι ότι εισπράττουν και οι δημότες Μυτιλήνης, γι’ αυτό και μόνο το λόγο προβαίνω στην παρούσα – και τελευταία- ανακοίνωση, όχι προς απάντηση στα όσα είπε και έπραξε ο μονάδικος πρώην έμμισθος αντιδήμαρχος, που επέλεξε να μην παραιτηθεί αφότου πέρασε σε άλλο ψηφοδέλτιο, αλλά αρκέστηκε στο να τον απαλλάξει μόλις χθες ο πολιτικός του προϊστάμενος από τα καθήκοντά του, αλλά προς ενημέρωση των δημοτών.

Ενδεχομένως, πολλούς θα τους συνέφερε οι δημότες Μυτιλήνης να πάνε με αναπάντητα ερωτήματα στις κάλπες. Ωστόσο, προσωπικά, δεν φιμώνομαι ούτε εκφοβίζομαι από σπασμωδικές κινήσεις. Οι ξεκάθαρα πολιτικές μου τοποθετήσεις θα δημοσιεύονται σε όσα μέσα θέλουν να τις φιλοξενήσουν.

Προφανώς, θα μου ήταν εύκολο να απαντήσω με μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Παρ’ όλα αυτά δεν θα το κάνω, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, διότι η πολιτική δεν ασκείται στα δικαστήρια. Στη θέση, λοιπόν, των πυροτεχνημάτων, καλό θα ήταν να απαντηθούν τα ζητήματα ουσίας που έχουν θέσει, όχι εγώ, αλλά ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού.

Από εκεί και πέρα, για όσους οραματίζονται αυτόφωρα και κρατητήρια, μάλλον ο Εισαγγελέας είχε πιο επείγοντα θέματα να τον απασχολούν…

Κλείνω με ένα απόσπασμα  ποιήματος του Αναγνωστάκη: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.»

To top