Στη Λήμνο η Μαρία Εκμεκτσίογλου για την παρουσίαση του βιβλίου της «Οι τεντζερέδες της Μαρίας»

Στη Λήμνο η Μαρία Εκμεκτσίογλου για την παρουσίαση του βιβλίου της «Οι τεντζερέδες της Μαρίας»

Στη Λήμνο θα βρεθεί για πρώτη φορά, η πολίτισσα μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου, προσκεκλημένη του ΜΕΣ “Άγιος Δημήτριος” παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Οι τεντζερέδες της Μαρίας», την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 19.30, στο δημοτικό πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μικρασιάτικη κουζίνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου,  και φυσικά να γνωρίσουν από κοντά την Πολίτισσα μαγείρισσα.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, όπως και οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές, γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η μαγειρική για τη ζωή μας. Τι σημαίνει η συγκέντρωση αγαπημένων προσώπων γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Ένα γεύμα με τον άνθρωπό σου. Μια ανάπαυλα για να πάρεις δύναμη και να συνεχίσεις τον καθημερινό «μαραθώνιο».

Έχει βιώσει η ίδια τι σημαίνει αυθεντική κουζίνα. Τι νιώθει ο καθένας από εμάς όταν απολαμβάνει ένα καλό φαγητό.

• Οι γεύσεις γεννούν συναισθήματα. Ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις. Δημιουργούν δεσμούς. Χαρακτηρίζουν μια κοινότητα, μια κουλτούρα. Είναι πολιτισμός. Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ιστορίας.

• Οι γεύσεις ξυπνούν μνήμες. Συνδέονται με εικόνες και ήχους. Τη μητέρα και το πατρικό μας σπίτι. Τα καταστήματα της παλιάς γειτονιάς. Τους τόπους που έχουμε επισκεφθεί. Τους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει.

• Οι γεύσεις σε ταξιδεύουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε κάθε γωνιά της Γης. Σε κάθε σημείο του χρόνου. Συνδέουν το σήμερα με το χθες και το αύριο. Αποτελούν «γέφυρα», μια πραγματική υπερταχεία που μηδενίζει αποστάσεις, γράφει ο Ανδρέας Μάνεσσης, hotelier and travel agent, στον επίλογο του νέου βιβλίου συνταγών της “Οι τεντζερέδες της Μαρίας”.

Για την διοργάνωση ο ΜΕΣ “Άγιος Δημήτριος” συνεργάστηκε με το βιβλιοχαρτοπωλείο “Κύβος” και τις εκδόσεις “Πεδίο”.

Μεγάλοι χορηγοί: Ταξιδιωτικό Πρακτορείο “Keros” και “Nissos Apartments”

To top