Ερώτηση Κομνηνάκα για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο

Ερώτηση Κομνηνάκα για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο

Διάτρητη χαρακτηρίζει τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Τονίζει μάλιστα ότι ο ορισμός του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου δεν έγινε με βάση τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Αναλυτικά στη σχετική ερώτηση η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, κατά τη διαδικασία της επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων Β/βαθμιας εκπαίδευσης τόσο πανελλαδικά, όσο και στη Λέσβο, καταγγέλθηκαν από τα σωματεία των εκπαιδευτικών αδικίες τόσο για τη διαδικασία της επιλογής διευθυντών, όσο και για τη σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών. Οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα στον τύπο για τα μόρια που κόπηκαν σε πολλούς υποψηφίους (αντικειμενικά και συνέντευξης) πήραν μεγάλη έκταση.

 Ειδικότερα για τη Λέσβο, η διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, φαίνεται ότι είναι διάτρητη και νομικά, αφού ο ορισμός του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, ο οποίος προέδρευσε τόσο κατά την κατάρτιση του προσωρινού πίνακα αξιολόγησης, όσο και κατά την εξέταση των ενστάσεων επ’ αυτού, αλλά και κατά την διενέργεια των συνεντεύξεων των υποψηφίων και τη σχετική πρόταση τοποθέτησης Διευθυντριών/ντων σε σχολικές μονάδες και εργαστηριακά κέντρα του Νομού Λέσβου, δεν έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε δικαστική προσφυγή.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργόςποιες ενέργειες θα κάνει για την αποκατάσταση των αδικιών στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων Β/βαθμιας εκπαίδευσης στον νομό Λέσβου».

To top