Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου: Αδύνατη η εξπρές μεταβίβαση ακινήτων

Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου: Αδύνατη η εξπρές μεταβίβαση ακινήτων

Τα δημοσιεύματα σχετικά με την ταχύτητα που μεταβιβάζονται τα ακίνητα στην χώρα μας σχολίασε ο Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Λέσβου, με ανακοίνωσε που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, αναφορικά με την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων, και τις αναληθείς πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων από 1η Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας, μέσα σε 3 με 4 ημέρες και θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών.

Ως Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Λέσβου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάτι τέτοιο ασφαλώς και θα ήταν καλοδεχούμενο να συμβεί, όπως και κάθε αλλαγή προς την ηλεκτρονική εποχή – ψηφιοποίηση, που θα ήταν απίστευτη διευκόλυνση, όχι μόνο προς τους πολίτες αλλά και προς τους συνεργαζόμενους κλάδους (Συμβολαιογράφους, Μηχανικούς, Δικηγόρους, Μεσίτες), παρόλα αυτά δε μπορούμε να μη μοιραστούμε την ανησυχία μας για τη διαστρέβλωση της εικόνας της πραγματικότητας.

Οι συσχετιζόμενες υπηρεσίες για κάθε μεταβίβαση ακινήτου (Πολεοδομία, Κτηματολόγιο, Δήμος – ΤΑΠ), σε συνδυασμό με το χρόνο που απαιτείται από το μηχανικό για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου (έξτρα χρόνος σε περίπτωση τακτοποίησης/ νομιμοποίησης / περαίωσης / διόρθωσης κτηματολογίου) καθιστούν αδύνατη την έκβαση της ηλεκτρονικής μεταβίβασης ακινήτων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Είναι δεδομένο ότι η δραστηριότητα των μεσιτών ακινήτων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Ο ρόλος μας είναι να διευκολύνουμε την συναλλαγή μεταξύ αγοραστών και πωλητών, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη σωστή ενημέρωση. Είναι ανησυχητικό όταν δημοσιεύσεις περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και προβλήματα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Σας καλούμε να εξετάσετε τη διαδικασία επαλήθευσης των πληροφοριών που λαμβάνετε, προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η συνεργασία με τον επαγγελματικό μας κλάδο είναι ουσιώδης για την ορθή και αμερόληπτη ενημέρωση του κοινού σας.

Είμαστε διαθέσιμοι για περαιτέρω συζήτηση και συνεργασία, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ακρίβεια και την αξιοπιστία των πληροφοριών που διαβιβάζονται στο κοινό μέσω των ΜΜΕ.

 

To top