Εκδήλωση του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922 στη Σκάλα Λουτρών

Εκδήλωση του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922 στη Σκάλα Λουτρών

Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 με θέμα την προσφορά των Μικρασιατών Προσφύγων της Σκάλας Λουτρών στην κοινωνία του χωριού με τραγούδια, χορούς και ιστορίες από την ζωή των προσφύγων της Σκάλας Λουτρών, κατά την περίοδο της κατοχής του νησιού τα δίσεκτα χρόνια του 1940-44.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών “Το Δελφίνι” αναφέρει: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο μέλος του Συλλόγου μας την κ. Ευθαλία Τουρλή που είχε το κουράγιο, την υπομονή και την επιμονή, να συγκεντρώσει και να καταγράψει τις ιστοριούλες που ακούστηκαν, την κ. Φλώρα Αντωνοπούλου που είχε την επιμέλεια των χορευτικών τμημάτων, καθώς και σε όλους όσους εργάστηκαν για να μπορέσει να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτή η παράσταση.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ορχήστρα που μας κράτησε συντροφιά μέχρι τα μεσάνυχτα και με την προσφορά στους επισκέπτες μας από ένα ποτήρι κρασί μαζί με τον παραδοσιακό καβουρμά που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές της Σκάλας Λουτρών.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών κ. Αναστασία Αντωνέλλη, ο πρόεδρος της κοινότητας Λουτρών κ. Βασίλης Μαμώλης, ο πρόεδρος του Αετού Λουτρών κ. Νίκος Σπανός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Λουτρών κ. Δημήτρης Καντεμνίδης, ο κ. Απόστολος Μάτας από τον Σύλλογο Λέσβος χωρίς πλαστικά, η δημοσιογράφος κ. Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Κιόστε κ. Γεώργιος Κατσούπης και το μέλος κ. Δημήτρης Μπουρνούς, ο κ. Αργύρης Χατζημαλής από τους Αιολείς κ.α.».

To top