Ξανά υποψήφιος για το Δήμο Λήμνου ο Δημήτρης Μαρινάκης

Ξανά υποψήφιος για το Δήμο Λήμνου ο Δημήτρης Μαρινάκης

Παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου πως δεν θα ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, την Τρίτη το απόγευμα ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος για το Δήμο Λήμνου. Το όνομά του είχε συζητηθεί έντονα το προηγούμενο διάστημα ως πιθανού υποψηφίου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.Στη δήλωσή του απάντησε ότι δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για το Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, δεν έχει πάψει όμως – όπως είπε – να ενδιαφέρεται για τη Λήμνο

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Σας ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που οι δημότες της Λήμνου επανειλημμένα τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μου την εντολή να τους εκπροσωπήσω ως Δήμαρχος για δύο συνεχείς θητείες.

Απευθυνόμαστε στο μεγάλο αυτό κομμάτι της κοινωνίας της Λήμνου που διαχρονικά μας εμπιστεύτηκε ως παράταξη αλλά και σε όλους τους δημότες μας που επιθυμούν να υποστηρίξουν με την ψήφο τους το πρόγραμμά μας και τους στόχους μας, τα οποία σύντομα θα παρουσιαστούν λεπτομερώς. Ο συνδυασμός αποτελείται από μία σειρά από πρόσωπα που έχουν κερδίσει επάξια την εκτίμηση και την αποδοχή των συμπατριωτών μας, αλλά και από νέα, επίσης σημαντικά πρόσωπα, με ικανότητες, γνώση των πραγμάτων και διάθεση για ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας.

Η ανακοίνωση τόσο των προσώπων του συνδυασμού στο σύνολό τους, για όλες τις δημοτικές ενότητες, όσο και του νέου ονόματος και λογότυπου της παράταξης, θα γίνει την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Ζούμε σε μία εποχή τεράστιων προκλήσεων και συνεχών κρίσεων. Για τη διαχείριση των ζητημάτων αυτών χρειάζεται γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα.  Με τη γνώση και την πολύτιμη εμπειρία των εννέα ετών στη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων και πολύ περισσότερων στα αυτοδιοικητικά πράγματα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους τρόπους επίλυσης, τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διαχείριση κάθε κρίσης ή προβλήματος που μπορεί να προκύψει.Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τόσο την περίοδο της πανδημίας, όσο και πλήθος άλλων προβλημάτων με τα οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι, υπηρετώντας την καθημερινότητα των πολιτών ακόμα μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, ενώ προετοιμάσαμε το μέλλον, ώστε η Λήμνος να ακολουθήσει σύγχρονες πολιτικές σε κρίσιμους τομείς.

Έχοντας ολοκληρώσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος έργων, ενεργήσαμε με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την καινοτομία του τόπου μας, πάντα με γνώμονα το όφελος των δημοτών μας, αλλά και του πλήθος των επισκεπτών, καθώς το νησί μας έχει εισέλθει σε τροχιά έντονης τουριστικής ανάπτυξης.

Έχοντας διαμορφώσει σχέσεις συνεργασίας με θεσμούς και φορείς που υποστηρίζουν το έργο μας, στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού μας και να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που θα προκύψει και στο μέλλον για τη δημιουργία νέων προοπτικών.

Τέλος, καταλήγοντας, νιώθω την ανάγκη να προβώ σε ορισμένες διευκρινίσεις: Δεν έκρυψα ποτέ το ενδιαφέρον μου να δραστηριοποιηθώ στον Β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έπαψα να ενδιαφέρομαι για το νησί μας.Τόσο το ενδιαφέρον μου για τις περιφερειακές εκλογές, όσο και η υποψηφιότητά μου για τον Δήμο μας που ανακοινώνω σήμερα επίσημα, έχουν ένα κοινό σημείο: την επιθυμία να συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας. Λαμβάνοντας μηνύματα τα οποία μας ενθάρρυναν και μας προέτρεψαν να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε «χτίσει» εδώ και πολλά χρόνια, αποφάσισα να είμαι παρών και στις προσεχείς εκλογές, μαζί έναν συνδυασμό συμπολιτών μας που όλοι πραγματικά διεκδικούν επάξια την ψήφο μας.

Με εντιμότητα, ενότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη σας».

 

To top