Λεσβιακή Γευσιγνωσία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Λεσβιακή Γευσιγνωσία  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εκδήλωση γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 και ώρα 12:00 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Την ημέρα της εκδήλωσης τα δραστήρια μέλη της Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου, αναμένεται να εντυπωσιάσουν μέσα από μια πρωτότυπη γευστική εμπειρία των κρασιών της.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις ερυθρών και λευκών οίνων από διάφορες ποικιλίες της βορειοδυτικής Λέσβου, χαρίζοντας στον ουρανίσκο των επισκεπτών μακρά ορυκτώδη επίγευση και δροσερά αρώματα φρούτων.

Η Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας δημιουργήθηκε από το πάθος των ανθρώπων του να αναγεννήσουν την οινική παράδοση της Λέσβου και να αναδείξουν τις Λεσβιακές ποικιλίες σταφυλιού, καλλιεργώντας με αγρο-οικολογικές μεθόδους γηγενείς ποικιλίες οινοποιίσιμων σταφυλιών, σε ηφαιστειογενείς άνυδρους αμπελώνες στον κάμπο της Ανεμώτιας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά εδέσματα που δένουν άριστα με τις γεύσεις των λεσβιακών κρασιών.

Η Κοιν. Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας παράγει ερυθρούς, λευκούς και ροζέ οίνους, ξηρά και ημίγλυκα κρασιά, τσίπουρα όπως και βιολογικό πετιμέζι και αμπελόφυλλα Ανεμώτιας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr

To top