Διάσωση 40 μεταναστών ανοιχτά της Αγριελιάς – Σταθερή αύξηση των ροών

Διάσωση 40 μεταναστών ανοιχτά της Αγριελιάς – Σταθερή αύξηση των ροών

Στον εντοπισμό και στη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών ανοιχτά της Αγριελιάς, καθώς και στη σύλληψη δύo ατόμων, για πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο, προχώρησαν τις  πρωινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Στους 2.811 έχει φθάσει με βάση τα σημερινά στοιχεία ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ καθώς τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σταθερή αύξηση των ροών.

Ειδικότερα, Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο περιπολίας του και μετά από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ» ν. Λέσβου, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.

Στη θέα του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ένας από τους συλληφθέντες έριξε την μηχανή της λέμβου στη θάλασσα, ενώ ο έτερος συλληφθείς έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε κίνδυνο οι επιβαίνοντες.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 40 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης, καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Μόνο τον Ιούλιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν καταγραφεί 1313 αφίξεις από τα απέναντι παράλια. Από πλευράς Υπουργείου Μετανάστευσης γίνονται  συνεχώς ενέργειες αποσυμφόρησης, ωστόσο οι συνεχείς αφίξεις δεν επιτρέπουν στον πληθυσμό που βρίσκονται στο ΚΥΤ του νησιού, να μειωθεί. Αυξημένες είναι οι ροές και σε άλλες νησιά του Αιγαίου.

 

 

To top