Εξοπλισμός για την συλλογή αιμοπεταλίων στο «Βοστάνειο»

Εξοπλισμός για την συλλογή αιμοπεταλίων στο «Βοστάνειο»

Ένα εξελιγμένο μηχάνημα για τον πλέον σύγχρονο τρόπο συλλογής αιμοπεταλίων προμηθεύτηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η εισαγωγή του εν λόγω μηχανήματος στο νοσοκομείο μας, κατατάσσει την Μυτιλήνη πρώτη στο Β. Αιγαίο και δεύτερη σε όλη την νησιωτική Ελλάδα μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κρήτη, που υιοθετεί τον νέο σύγχρονο τρόπο συλλογής αιμοπεταλίων και παρέχει τη δυνατότητα θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε όλους όσους έχουν αυτήν την ανάγκη.
Στο σύγχρονο αυτό μηχάνημα, έχουν λάβει ήδη εκπαίδευση τα στελέχη του τμήματος της αιμοδοσίας, που θα χειρίζονται το εν λόγω μηχάνημα.
Η διαδικασία χορήγησης αιμοπεταλίων είναι μια απαραίτητη και σημαντική ιατρική διαδικασία στην υποστήριξη σοβαρών ογκολογικών, αιματολογικών και πολλών αυτοάνοσων ασθενειών.
Η όλη διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και μοιάζει πολύ με τη συνήθη
διαδικασία της αιμοληψίας.
Σταθερή επιδίωξη μας είναι να περιοριστεί η μετακίνηση των συμπολιτών μας σε κέντρα της Αθήνας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, μειώνοντας την οικονομική επιβάρυνση και προσωπική ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση.
Το έργο της ποιοτικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί, με σκοπό να προσφέρουμε με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε!».

To top