Όλα έτοιμα για τη “Γιορτή της σαρδέλας” και φέτος στη Σκάλα Καλλονής

Όλα έτοιμα για τη  “Γιορτή της σαρδέλας” και φέτος στη Σκάλα Καλλονής

Φέτος, η 2ήμερη γιορτή σαρδέλας Καλλονής, είναι έτοιμη να συναρπάσει ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες.
Πιστή στο ραντεβού της, η καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας Καλλονής με διοργανωτή τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και το ΝΠΔΔ του Δήμου, είναι έτοιμη να μας χαρίσει μυρωδιές, γεύσεις, νησιώτικο γλέντι και πολλές εκπλήξεις.

Το Σάββατο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 41η γιορτή σαρδέλας Καλλονής, με μια ημερίδα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, σχετικά με τον κόλπο, το προϊόν και τον άνθρωπο.

Η σαρδέλα Καλλονής είναι μοναδική παγκοσμίως και πρέπει να μάθουμε το γιατί!

Στη συνέχεια, ο Κώστας Καλδέλης με το συγκρότημα του θα δώσουν μουσικό νησιώτικο “αέρα” ενώ στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής θα ανοίξουν περίπτερα με ούζο και όχι μόνο.

Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή, περνάμε στο…κυρίως μέρος.

Με καλεσμένους σεφ τον Ηλία Μαμαλάκη και την Κατερίνα Λένη, οι “δικοί” μας Στράτος Ιωσιφέλλης, Μιχάλης Vorak, Πάνος Ασιδέρης, Κωνσταντίνος Κουμέλης, Μάριος Τζαγκατζής θα ετοιμάσουν μοναδικές γεύσεις για να κεραστείτε όσοι θα βρεθείτε εκεί.

Φυσικά, πολλές πολλές εκπλήξεις θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας χαρίσουν ωραίες στιγμές, παρέα με το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη και τη Μαρία Σουλτάτου.

Αναλυτικά:

Σάββατο 05 Αυγούστου 20:30 – Ημερίδα για τον κόλπο και τον άνθρωπο στη Σκάλα Καλλονής Έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής του Αντώνη Δουκέλλη. Ομιλητές: -Νίκος Ζούρος (Δ/ντης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου)
-Αντώνης Δουκέλης (Συγγραφέας)
-Παναγιώτης Νανίδης (Πρόεδρος επαγγελματιών Αλιέων Δυτικής Λέσβου)
Διασκέδαση με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη, περίπτερα στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής με ούζο και ντόπια προϊόντα,

Κυριακή 06 Αυγούστου

20:30 Live Coocking και κεράσματα με παρασκευές σαρδέλας με τους καλεσμένους σεφ Ηλία Μαμαλάκη και Κατερίνα Λένη. Μαζί μας θα είναι οι “δικοί” μας, Στράτος Ιωσιφέλλης, Μιχάλης Vorak, Πάνος Ασιδέρης, Κωνσταντίνος Κουμέλης, Μάριος Τζαγκατζής.

-Ψήσιμο σαρδέλας και διανομή στους παρευρισκόμενους -Κέρασμα ούζου και τοπικών προϊόντων στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής -Διασκέδαση με το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη και τη Μαρία Σουλτάτου. -Έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής του Αντώνη Δουκέλλη -Εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν.

Διοργάνωση | Δήμος Δυτικής Λέσβου, ΝΠΔΔ Δήμου Δυτικής Λέσβου

Υποστήριξη | Σύλλογος αλιευτικού συλλόγου παράκτιας αλιείας “Ο ΜΑΚΑΡ”

Παρουσίαση | Θεόφιλος Μυζίκας – Φάνια Βαλάση

 

To top