Δήμητρα Αλεξανδρή: «Για να λειτουργήσει μια συμφωνική ορχήστρα χρειάζεται και ικανό μαέστρο»

Δήμητρα Αλεξανδρή: «Για να λειτουργήσει μια συμφωνική ορχήστρα χρειάζεται και ικανό μαέστρο»

Στον απόηχο της παραίτησής της, η οποία έγινε σήμερα  δεκτή μετά από 15 μήνες η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμητρα Αλεξανδρή, σε μακροσκελή γραπτή δήλωσή της αναφέρεται στους λόγους που την έφεραν σε διαφωνία με τη δημοτική αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της ενώ υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε «αποστράτρια» αλλά δεν έκρυψε ποτέ την δυσφορία της για όσα δεν γίνονταν κάνει λόγο για τρικλοπιές και εμπόδια που έθεταν εκ των έσω σε όλες τις ενέργειες που προσπαθούσε να κάνει ενώ τονίζει ότι για να αποδώσει μια συμφωνική ορχήστρα χρειάζεται έναν ικανό μαέστρο.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της Δήμητρας Αλεξανδρή: 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Με σημερινή του απόφαση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης αποδέχτηκε την έγγραφη παραίτηση μου ευρισκόμενη στο γραφείο του ήδη από 27 Απριλίου 2022, εδώ και δεκαπέντε (15) μήνες. Αναφέρει επίσης το  απόλυτα ακριβές, της ύπαρξης και προφορικών, που χαρακτηρίζονται ως «επαναλαμβανόμενες»!

Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η συστράτευση μου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για τον Δήμο Μυτιλήνης, με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ – ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ», με επικεφαλής τον Πανάγο Κουφέλο, ξεκίνησε από την πλευρά του κ. Κύτελη και των συνοδοιπόρων – συνεργατών του, ένας πόλεμος λάσπης εναντίον μου.

Κατηγορήθηκα ως «αποστάτρια», «προδότρια» και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ως «μείον» για την «επιτυχημένη» κατά τα άλλα Δημοτική Αρχή!

Η ύπαρξη έγγραφης παραίτησης μου στα χέρια του Δημάρχου, εδώ και δεκαπέντε μήνες, χωρίς ποτέ να την ανακαλέσω, αποτελεί απόδειξη ότι ούτε «αποστάτης» υπήρξα, ούτε «μείον» για τον κ. Κύτελη. Αν ήταν η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, «μείον και βαρίδι», μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή να την ενεργοποιήσει και να τοποθετηθεί εκεί κάποιος, που θα την έκανε «συν»!

Τελικά «δεν ήταν στραβός ο γιαλός», αλλά ο «καπετάνιος» και το κονκλάβιο του «στραβά αρμενίζουν».

Για να λειτουργήσει και αποδώσει μια συμφωνική ορχήστρα χρειάζεται, πέρα από καλούς σολίστ, ικανό μαέστρο! Η έλλειψη ενός τέτοιου εκμηδενίζει την προσπάθεια ακόμα και ενός βιρτουόζου, υπερτονίζονται οι χασμωδίες και το όποιο θεσπέσιο σόλο, χάνεται μέσα στην μετριότητα. Ο θεατής – ακροατής έλκεται από το όνομα του περιμένει όμως και πληρώνει για να ακούσει το κλασικό έργο, που εκτελείται από ένα σύνολο οργάνων και ανθρώπων. Αυτό το σύνολο, αν ο κάτοχος της μπαγκέτας δεν έχει την ικανότητα της καθοδήγησης και συντονισμού, τελικά καταλήγει σε ιλαροτραγωδία!

Από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν μου ανατέθηκε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς, τα ΚΕΠ και η Ομογένεια, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου όταν ανέλαβα Καθαριότητα, Κοινωνική Πρόνοια, μέχρι και σήμερα, εργάστηκα σκληρά και με αποτέλεσμα απτό και μετρήσιμο.

Έχοντας την δουλειά μου, επιβάρυνα τον Μυτιληνιό δημότη με το μισθό ενός μόνο μήνα (Ιούνιο 2023, όταν η Βουλή των Ελλήνων ήταν κλειστή λόγω εκλογών), κατέβαλλα πολλές φορές εξ’ ιδίων δαπάνες, προκειμένου να μην κληθεί έστω και κατ’ ελάχιστον να πληρώσει ο συμπολίτης μου. Αφιέρωσα τον χρόνο και ενεργητικότητα μου στο Δήμο, σε βάρος ακόμα και της οικογένειας μου. Όλα αυτά γιατί ήθελα να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι πολυάριθμοι συμπολίτες μου στις εκλογές του 2019, εκλέγοντας με πρώτη σε σταυρούς στην Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, πρώτη σε σταυρούς γυναίκα υποψήφια δημοτική σύμβουλο σε όλους τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου. Το έργο μου φαίνεται και για να πετύχω έπρεπε πέρα και πάνω από όλα να αποφύγω τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια, που μου τίθεντο εκ των έσω!

Εύσημα για την καθαριότητα της πόλης και των χωριών, έχουν δοθεί από ανώνυμους και επώνυμους επισκέπτες και κατοίκους της. Ο στόλος ανανεώθηκε με την παραλαβή νέων απορριμματοφόρων και υλικοτεχνικής υποδομής. Έγινε εξορθολογισμός των δαπανών για τα καύσιμα, με εξοικονόμηση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ετήσια βάση, προς όφελος των δημοτών. Δρομολογήθηκε η δημιουργία μόνιμου τόπου φιλοξενίας αστέγων και χώρου προσωρινής στέγασης επισκεπτών του νοσοκομείου (ένα όραμα του αείμνηστου ιατρού Φώτη Παπαλυσάνδρου). Δεκάδες άποροι συνδημότες μας έλαβαν οικονομική βοήθεια, τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής. Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, έλαβαν και λαμβάνουν ότι τους παρέχει η Πολιτεία. Τρέχουν προγράμματα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βρέθηκα δίπλα σε όλες τις συλλογικότητες των ΑΜΕΑ και πασχόντων, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών λειτουργεί άψογα. Οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ του Δήμου και όλοι οι τομείς με τους οποίους ασχολήθηκα εδώ και τρία χρόνια, αποτελούν τα μεγάλα και ελάχιστα «συν» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη.  Εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο.

Ένα μόνο δεν κατάφερα να ολοκληρώσω, την λειτουργία των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Νεάπολης (πρώην ΠΙΚΠΑ). Εδώ και μήνες πιέζω, παραπονούμαι και μαλώνω με τους υπεύθυνους της Αναπτυξιακής για την απαράδεκτη, παράλογη και ανεξήγητη καθυστέρηση στην παράδοση του έργου. Οι διαμαρτυρίες μου δεν βρήκαν ανταπόκριση και ευήκοα ώτα, ούτε από τον Δήμαρχο, ούτε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιμετωπίστηκα με περιφρόνηση!

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου (μόνιμους – εποχικούς) με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω προς του εργάτες της καθαριότητας, την διοικητική υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση και της δομές Πρόνοιας, τους υπαλλήλους στα ΚΕΠ, οι οποίοι έδωσαν όλο τους το είναι αγόγγυστα, εκτός ωραρίου πολλές φορές, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης και η καθημερινότητα του πολίτη. Ανέχτηκαν την πίεση μου, χωρίς να παραπονεθούν, γιατί ξέρουν ότι στάθηκα πάντα δίπλα τους, από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ, αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα τους. Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Μυτιλήνη 26 Ιουλίου 2023

Δήμητρα Αλεξανδρή

Διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου

Βουλευτή Λέσβου Χ. Αθανασίου

To top