«Λέσβος χωρίς πλαστικά»: Έλλειψη κάδων απορριμμάτων από τους Δήμους στο «Lesvos food fest»

«Λέσβος χωρίς πλαστικά»: Έλλειψη κάδων  απορριμμάτων από τους Δήμους  στο «Lesvos food fest»

Την απουσία κατάλληλων κάδων απορριμμάτων με ευθύνη των Δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης κατά την πραγματοποίηση του Lesvos Food Fest σχολιάζει  ο τοπικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος πολιτών «Λέσβος χωρίς πλαστικά»  σχολιάζοντας τη συσσώρευση σκουπιδιών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί κύριοι,

Θα θέλαμε να κάνουμε μια πολύ απογοητευτική παρατήρηση. Η παρατήρησή μας προέρχεται από την πρόσφατη εκδήλωση «Lesvos food fest». Το Lesvos food fest είναι μια λαμπρή ιδέα που επιτρέπει την παρουσίαση της τοπικής μας γαστρονομικής τεχνογνωσίας και των τοπικών προϊόντων στις κοινότητες και σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. Είναι μια μοντέρνα και διασκεδαστική, κοινωνική και αναπτυξιακή εκδήλωση που προβάλλει το νησί μας τουριστικά και πολιτιστικά.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης τα συσσωρευμένα σκουπίδια και η έλλειψη των κατάλληλων κάδων απόρριψης ήταν επίσης πολύ ενοχλητικό για εμάς που γίναμε μάρτυρες σε αυτό αλλά και για πολλούς άλλους πολίτες που το βίωσαν μαζί μας. Παρακαλούμε πολύ, για τη μελλοντική επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να θέσει σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες πολίτες, εάν μπορείτε να παρέχετε μικρότερους κάδους απορριμμάτων ανακύκλωσης κατά μήκος των στενών και των μονοπατιών της διαδρομής αυτής της εκδήλωσης και οποιωνδήποτε άλλων μελλοντικών δημόσιων εκδηλώσεων.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε περαιτέρω πόσο απογοητευμένοι νιώθουμε ως πολίτες όταν βλέπουμε συνεχώς σκουπίδια σκορπισμένα άφθονα στις παραλίες, στα δάση, στις πλευρές των δρόμων, σε δημόσιους χώρους γενικότερα. Παρατηρούμε έλλειψη κατάλληλων κάδων ή εγκαταστάσεων και της έγκαιρης αποκομιδής τους και την έλλειψη ανησυχίας τόσο από τους πολίτες όσο και από τα κυβερνητικά όργανα αυτού του νησιού.

Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του νησιού, ιδιαίτερα για την άφθονη χρήση του πλαστικού και τις επιπτώσεις που έχει το πλαστικό στο περιβάλλον και στην υγεία μας γενικότερα. Προσβλέπουμε σε εσάς που ασκείτε διοίκηση για να στηρίξετε τις προσπάθειές μας και να ακούσετε τις εκκλήσεις μας αναλαμβάνοντας δράση για αυτό το θέμα»

Με εκτίμηση για το ΔΣ

Chantal Wratten

Κυβέλλη Ξυπτερά

Μαρία Τζαννέτου

Απόστολος Μάτας

Ιωάννα Σίμου

Δέσποινα Τσακίρη

Ελισσάβετ Καγιαλάρη

To top