Ανακατασκευή του λιθόστρωτου στον κεντρικό δρόμο των Παμφίλων από τον Δήμο Μυτιλήνης

Ανακατασκευή του λιθόστρωτου στον κεντρικό δρόμο των Παμφίλων από τον Δήμο Μυτιλήνης

Στην ανακατασκευή του λιθόστρωτου στον κεντρικό δρόμο των Παμφίλων προχωρά η Δημοτική Αρχή Κύτελη αφού ολοκλήρωσε την ανακατασκευή λιθόστρωτων οδών, στη Μυτιλήνη (Αριστοφάνους, Λαύρας και Σοφοκλέους).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου γίνεται η καθαίρεση της υφιστάμενης διαλυμένης λιθόστρωσης, η κατασκευή υπόβασης από μπετόν, η υπογειοποίηση των οπτικών ινών του δικτύου του ΟΤΕ και η εκ νέου λιθόστρωση.

Ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή, τον Μιχάλη Φραντζέσκο (Αντιδήμαρχο αγροτικής οδοποιίας) και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παμφίλων, Αντώνη Αντωνέλλο, ενημερώθηκαν, στις 14-7-2023, επιτόπια για την πορεία του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα. Στη συνέχεια, το ίδιο συνεργείο θα υλοποιήσει εργασίες λιθόστρωσης και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος, στη Μυτιλήνη.

Ο Δήμαρχος με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του επισκέφθηκε όλα τα πρόσφατα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν-υλοποιούνται από αυτή τη Δημοτική Αρχή, όπως: 1) Το κλειστό (φουσκωτό) γήπεδο στο Γυμνάσιο, 2) την Παιδική Χαρά Παμφίλων 3) τον εσωτερικό αγροτικό δρόμο από το Γήπεδο Παμφίλων έως το φοινικόδασος της Παναγιούδας, δρόμο στον οποίο πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης 4) το Γεφύρι στην περιοχή «Μσούνια» 5) το Γήπεδο, για το οποίο η Δημοτική αρχή έχει πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα χρηματοδοτηθεί πολύ σύντομα από εθνικούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό του.

Τέλος, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Κοινοτάρχη ότι έχει ανασυνταχθεί η μελέτη του χώρου «Παράδεισος» και ότι επίκειται η εκ νέου δημοπράτησή του.

Παράλληλα, το Τμήμα της Αυτεπιστασίας (Τεχνικής Υπηρεσίας) του Δήμου, μετά από αίτημα της Προέδρου της Κοινότητας Παλαιοχωρίου, Σοφίας Κακλαμάνου και του εντεταλμένου Συμβούλου Δ.Ε. Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, προχώρησε στην επισκευή της γραφικής εκκλησίας «Παναγίας Κρυφτής» και του περιβάλλοντος χώρου. Στο ξωκλήσι αυτό, που βρίσκεται σ’ ένα μοναδικό και απείρου κάλλους τοπίο, οι εργασίες ήταν αναγκαίες, μετά από απουσία, επί πολλά χρόνια, κάθε εργασίας συντήρησης

To top