Mε επιτυχία η παράσταση από «Αιολείς» και «Cantaλαλούν »

Mε επιτυχία η παράσταση από «Αιολείς» και «Cantaλαλούν »

Ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης ‘οι Αιολείς’ και η Διαπολιτισμική χορωδία Cantaλαλούν πραγματοποίησαν με επιτυχία την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 20:30, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Τίνος να πω τον πόνο μου.. Χορεύοντας και τραγουδώντας τη ζωή που γίνεται μνήμη.».

Κοινός μας τόπος σε αυτό το ταξίδι στο χορό και το τραγούδι, έγινε ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια και η μνήμη, που συν-κινούν και κάνουν την κραυγή τραγούδι. Έτσι, παρουσιάσαμε χορούς από την Ήπειρο, τη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα, αλλά και πολλά όμορφα τραγούδια, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, μέσα από τα οποία προσπαθήσαμε να ξορκίσουμε τον πόνο της αγάπης, της απώλειας, της ξενιτιάς, της προσφυγιάς, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Ήταν μια παράσταση που αγκαλιάστηκε από το κοινό και μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία για μελλοντικές παραστάσεις και συνεργασίες.
Θα θέλαμε, αρχικά, να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία που μας παρείχαν στο χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή. Ακόμη, το Δήμο Δυτικής Λέσβου για τη συνδρομή του στη διοργάνωση αυτή.
Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε τους εμπνευστές και δασκάλους των ομάδων που συμμετείχαν, Αργύρη Χατζημαλλή, Μαρία Σεϊτανίδου και Μαρίζα Βαμβουκλή, για τη διδασκαλία και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς, χορευτές, χορωδούς, τα μέλη και των δυο συλλόγων, στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν τον ήχο, το φωτισμό, τις φωτογραφίες και το βίντεο, σε όλους όσους κοπίασαν για την πραγματοποίηση της παράστασης αυτής. Για τον κόπο, την προσπάθεια, την υπομονή και τον πολύ από το χρόνο τους που διέθεσαν για τις πρόβες και την παράσταση.
Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εκδήλωση μας και μας στηρίξατε με την παρουσία και το χειροκρότημά σας. Αυτή η ανταπόκριση σας, για ακόμη μια φορά, μας δίνει δύναμη για να προσπαθήσουμε για ακόμη ομορφότερα πράγματα στο μέλλον!

 

To top