Πλούσιο πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

Πλούσιο πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί όλο το καλοκαίρι διάφορες πολιτιστικές ελκδηλώσεις.

Το Πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων 2023 έχει ως εξής:

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στις 10.00:  «12ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης» από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα, σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας, τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθηνών και τον Α.Π.Σ. Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 στις 20.00: Στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» της Σκάλας Λουτρών, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της κοινότητας Λουτρών καθώς και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και έκθεσης.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 στις 20.00: Στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης με αποσπάσματα από το έργο «Κοινός λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου. Ερμηνεύει η Γεωργία Σαλεβουράκη.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 στις 20.00: Στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ορχήστρα Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης με θέμα «Αφιέρωμα στον ερωτικό Μίκη Θεοδωράκη».

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 στις 19.30: Θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και περιφορά της εικόνας μέχρι το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922». Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί αφιέρωμα για την προσφορά των Μικρασιατών Προσφύγων της Σκάλας Λουτρών στην κοινωνία του χωριού μας με την συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος και θα επακολουθήσει σερβίρισμα του παραδοσιακού καβουρμά φτιαγμένος από τις νοικοκυρές του χωριού με ένα ποτηράκι κρασί και γλέντι συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί από τον ιερέα της ενορίας μας θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023: Σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών με θέμα «Μικρά Ασία πατρίδα τα ψυχής μας».

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023: Στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Παλαιάς Φώκαιας Αττικής, θα παρουσιάσουμε το έργο της χαράκτριας και ζωγράφου Άννας Κινδύνη (1914-2003) με καταγωγή από την Φώκαια Μικράς Ασίας.
* Ενδέχεται να υπάρξει μικρής απόκλισης αλλαγή της ημερομηνίας (λόγω μετάβασης του Συλλόγου από την Π. Φώκαια Αττικής με το πλοίο) για την οποία θα ενημερωθεί το κοινό εγκαίρως.

 

To top