Ξεκινά τη Δευτέρα η δακοκτονία

Ξεκινά τη Δευτέρα η δακοκτονία

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινάει η πρώτη γενική διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στο νησί της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα  Πανάγος Κουφέλος.  Η διαβροχή θα πραγματοποιείται καθημερινά τις πρωινές ώρες εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενόψει της έναρξης του προγράμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ένας σωστός προγραμματισμός από πλευράς Περιφέρειας, ώστε και το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας να είναι αποτελεσματικό προς όφελος της ελαιοπαραγωγής και των παραγωγών του νησιού. Κοινός στόχος το μέγιστο αποτέλεσμα και το βέλτιστο καλό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους Τομεάρχες φροντίζουμε για τη βελτίωση των διαδικασιών και την ή δυνατόν εκμηδένιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Μία πιο αποτελεσματική εφαρμογή της δακοκτονίας δεν μας διασφαλίζει μόνο την ποσότητα του ελαιόλαδου αλλά διασφαλίζει πρωτίστως την ποιότητα και εμείς

επενδύουμε στην ποιότητα. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει το παραγωγικότερο αποτέλεσμα με τη συνεργασία όλων».

To top