Κονταροχτυπιούνται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές στη Λέσβο

Κονταροχτυπιούνται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές στη Λέσβο

Το ΠΑΣΟΚ  Λέσβου διαψεύδει το ΚΚΕ για την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες  ανακοινώνοντας ότι κατέλαβε  τη δεύτερη θέση στη Λέσβο στις εθνικές εκλογές 2023 με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου. Σε νέα ανακοίνωση  που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος παραθέτει τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με  τα οποία -με διαφορά μόλις 24 ψήφων – το ΚΚΕ έφτασε… τρίτο καθώς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με  7.765 ψήφους ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 7.741.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του: «Τα τελευταία 24ωρα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έπειτα από την τελική καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και επικαλούμενη «επίσημα αποτελέσματα» του Αρείου Πάγου το ΚΚΕ καταλαμβάνει τη 2η θέση στον Νομό Λέσβου.

Για αποκατάσταση της αλήθειας, ωστόσο, σημειώνουμε πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 14/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης που ελήφθη στις 28 Ιουνίου 2023 κατόπιν επανακαταμέτρησης των ψήφων προκύπτει πως σε σύνολο 130.311 εγεγγραμμένων ψήφισαν 53.657 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι έγκυρες ψήφοι ήταν 52.864. Από αυτές έλαβαν:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 21.044

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: 7.765

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 7.741

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 7.130

Ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι εκείνο που με οριακή έστω διαφορά κατέλαβε τη 2η θέση στον Νομό Λέσβου».

To top