Διήμερο Κλάδου Πουλιών Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης

Διήμερο Κλάδου Πουλιών Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η δράση του 1ου Σμήνους Μυτιλήνης στο Οδηγικό Κέντρο Μυχούς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. “Ο γύρος του κόσμου σε δύο ημέρες”, μικροί και μεγάλοι έζησαν μια μοναδική κατασκηνωτική εμπειρία με δράσεις και δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι. Στόχος του διημέρου το σμήνος να ανακαλύψει όσο δυνατών περισσότερες χώρες!

Η κατασκηνωτική ζωή στη φύση αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, που συνδυάζει την περιπέτεια, την εκπαίδευση και την εθελοντική προσφορά. Κατά τη διάρκεια του διημέρου προγράμματος, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη φύση και ανακαλύπτουν τα μυστικά της. Μέσα από δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κολύμπι, κατασκευές και παιχνίδια, ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν δεξιότητες επιβίωσης και να μάθουν να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους.
Εκτός από την περιπέτεια και την εκπαίδευση, η κατασκηνωτική ζωή προάγει την εθελοντική προσφορά. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ευθύνες και να συνεισφέρουν στην κοινότητα τους μέσα από δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προσφορά σε άλλους ανθρώπους. Αυτή η εμπειρία τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη σημασία της κοινωνικής συνείδησης και της αλληλεγγύης.
Το κατασκηνωτικό διήμερο του 1ου Σμήνους Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Οδηγικό Κέντρο Μυχούς Λέσβου αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

To top