Βολές ΔΗΠΑΚ Ιατρών Λέσβου κατά Μανιάτη για το Κ.Υ. Μυτιλήνης – «Άξιος ο μισθός της»

Βολές ΔΗΠΑΚ Ιατρών Λέσβου κατά Μανιάτη για το Κ.Υ. Μυτιλήνης – «Άξιος ο μισθός της»

Βολές κατά της Συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Ελεονώρας Μανιάτη εξαπέλυσε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Ιατρών Λέσβου με αφορμή τη συνέντευξη της στον «Αίολο» σχετικα με το ακτινολογικό. Η ΔΗΠΑΚ καταγγέλλει ότι η ακτινολόγος έχει υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας της εξαντλητικής πίεσης που δέχεται από τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας. Επίσης, κάνει λόγο για υποβάθμιση του έμψυχου δυναμικού από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Διευθύντρια – Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Μυτιλήνης κα Μανιάτη μας ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την αναβάθμιση των εργαστηρίων του με νέο μηχάνημα και ότι όλα λειτουργούν «μια χαρά», όπως «μια χαρά» λειτουργεί και το ΚΥ Πολιχνίτου σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του. Γιατί τόση πρεμούρα να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στο νησί ειδικά τώρα προεκλογικά; Δήλωσε στην τηλεόραση ότι Μαστογραφίες, Υπέρηχοι, triplex, «όλα complet», «συνε-χί-ζονται» (;) στο ΚΥ Μυτιλήνης αφού η Ακτινολόγος θα επανέλθει μετά την άδεια της (;).

“Και βιταμίνη D έχουμε!” Άξιος ο μισθός της! Αλήθεια η Ακτινολόγος το ξέρει ότι θα επιστρέψει και θα συνεχίσει να εργάζεται στο ΚΥ Μυτιλήνης;

Δυστυχώς για τους πολίτες της Μυτιλήνης η αλήθεια είναι ότι έχει υποβάλλει την παραίτηση της. Άλλη μια εργαζόμενη αναγκάζεται να «αποχωρήσει» απ΄ αυτό το ΚΥ εξ’ αιτίας της εξαντλητικής εντατικοποίησης που επιβάλλει η Συντονίστρια, όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» για την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και νήσων Αιγαίου. Μετά την διακοπή της 24ωρης λειτουργίας πριν από ένα 6μηνο έρχονται κι άλλα…. Προς το παρόν ας ξεχάσουμε Triplex, Μαστογραφίες…

Λυπούμαστε αλλά η «διατυμπανιζόμενη» αναβάθμιση του εργαστηριακού μηχανήματος του ΚΥ Μυτιλήνης δεν μπορεί να σταματήσει την «κατρακύλα» από την υποβάθμιση του έμψυχου δυναμικού απ’ όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Οι κομματικοί αντιπρόσωποι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται προεκλογικά νέα ΚΥ στο νησί αλλά αδιαφόρησαν, όταν κυβέρνησαν, για τα ήδη υπάρχοντα και είναι συνυπεύθυνοι διαχρονικά για την κατάντια της μονάδας υγείας της Επάνω Σκάλας παρά τις έγγραφες αναφορές εργαζομένων και παρά τις δημόσιες διαμαρτυρίες συνδικαλιστών. Ούτε για ΠΦΥ ενδιαφέρονται ούτε για Δημόσιο Δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και βέβαια τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο ψηφίζοντας τις ίδιες δοκιμασμένες «παλιές» νοοτροπίες. «Βάστριες» όμως θα γίνονται. Τίποτα δεν πρόκειται να βελτιωθεί στην Υγεία στην Λέσβο ωραιοποιώντας την κυβερνητική αδιαφορία. Χρειάζεται επαγρύπνιση και κινητοποίηση του λαού γι’ αυτά που έρχονται.

To top