Μαίνονται οι διαμαρτυρίες για τους Ιππικούς Αγώνες στην Καλλονή: Επιστολή διαμαρτυρίας από Φιλοζωϊκές οργανώσεις

Μαίνονται οι διαμαρτυρίες για τους Ιππικούς Αγώνες στην Καλλονή: Επιστολή διαμαρτυρίας από Φιλοζωϊκές οργανώσεις

Επιστολή Διαμαρτυρίας έστειλε η  Πανελλήνια Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)  και  ο  Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, προκειμένου να πάρει θέση για την διενέργεια των ιπποδρομιών την περιοχή του Κόλπου της Καλλονής Λέσβου σχολιάζοντας την χρήση του  όρου «Ιππική Δεξιοτεχνία», που επικαλέστηκε μέλος του Σωματείου Αδελφότης Αγίας Τριάδας Καλλονής.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Ιππική Δεξιοτεχνία», από μέλος του Σωματείου Αδελφότης Αγίας Τριάδας Καλλονής προκειμένου να αιτηθεί από το δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, στις 24-05-2023 (ΑΠΟΦΑΣΗ 163/2023), την παραχώρηση χώρου Σίγρα – Νουτζάρι, ενώ στην πραγματικότητα και όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα (επισυναπτόμενα 4) το Σωματείο επιμελήθηκε την διενέργεια ιπποδρομιών, όπως κάνει εδώ και χρόνια (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3).
Παράλληλα σας κάνουμε γνωστό ότι πέρυσι στην διάρκεια ίδιας διοργάνωσης άλογο διοργανωτή έσπασε το πόδι του και θανατώθηκε, ενώ όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ (επισυναπτόμενο 3)τέτοιου είδους περι-στατικά έχουν επαναληφθεί στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων.
Στην απόφαση 163/2023 της 20ης (24-05-2023) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται ο όρος ιππική δεξιοτεχνία. Ο ίδιος όρος σημειώνεται και στην αφίσα των εκδηλώσεων. Στα δημοσιεύματα προκύπτει ότι στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκαν ιπποδρομίες που ουδεμίαν σχέση με την αθλητική ιππασία έχουν.
Δεδομένων τούτων παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ,διότι πραγματικά εκτίθεται το άθλημα και η δράση των συλλόγων που ασχολούνται με την πραγματική Ιππική δεξιοτεχνία .
*Επισυνάπτονται
1) Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 163/2023
2) Αφίσα του Σωματείου για τις εκδηλώσεις 2023
3) Ρεπορτάζ 2022
4) Δημοσιεύματα τοπικού και αθηναϊκού τύπου

To top