Παρουσίασε τους υποψηφίους του «Πράσινο & Μώβ» στη Λέσβο ο Δομήνικος Χρυσίδης

Παρουσίασε τους υποψηφίους του «Πράσινο & Μώβ» στη Λέσβο ο Δομήνικος Χρυσίδης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο του Δομήνικου Χρυσίδη, συνεπικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας «Πράσινο & Μωβ», επίσκεψη που εντάσσεται  στο πλαίσιο της καμπάνιας του συνδυασμού για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο Δομήνικος Χρυσίδης συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Μπάκα, τέως περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου, παρουσίασε τους υποψηφίους του «Πράσινο &  Μωβ» στη Λέσβο, Μαρία Ιωάννου, Κασανδράκη Γιώργο και Χαραλαμπέλη Παντελή και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων, με φορείς και ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου συνομιλώντας με το προσωπικό της μονάδας σημειώθηκε η ικανοποίηση για την ίδρυση της μονάδας αυτής για την προστασία των περιοχών Νατούρα στα νησιά μας, αλλά επισημάνθηκε η ανάγκη στελέχωσης της με μόνιμο προσωπικό για την επέκταση των δραστηριοτήτων της όσων αφορά της διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, την βοσκοϊκανότητα των νησιών μας, τη διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση κλπ. Αναμένεται η ολοκλήρωση, μετά από πολλά χρόνια, της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις προστατευόμενες περιοχές του Βορείου Αιγαίου, που μετά την θεσμοθέτηση της σε Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί επιτέλους να υπάρχει έλεγχος των δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται στις προστατευόμενες περιοχές προς όφελος, τόσο της φύσης όσο και των πολιτών των νησιών μας.

Η αντιπροσωπεία του Πράσινο & Μωβ συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Φραντζή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων “η Κιβωτός Μυτιλήνης”. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το πόσο σημαντική θεωρεί η συμμαχία την ευζωία των ζώων, όπως εκφράζεται και από την ισότιμη συμμετοχή στο συνδυασμό του Κόμματος για τα Ζώα. Συζητήθηκαν οι σημαντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου για τη στείρωση των ζώων, την αντιμετώπιση των ζητημάτων κακοποίησης των ζώων την εκπαίδευση των παιδιών κλπ,

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Πράσινο & Μωβ επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος, και τον αντιπρύτανη του ιδρύματος, καθηγητή κ Παπαγεωργίου. Κατά τη συνάντηση με τον κ Παπαγεωργίου επισημάνθηκε η ανάγκης στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς τεράστια η συμβολή του στα νησιά του Αιγαίου ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του περασμένου αιώνα. Όπως δείχνουν τα εθνικά και διεθνή συστήματα κατάταξης, το υψηλής ποιότητας προσωπικό του ιδρύματος και οι ερευνητικές και ακαδημαϊκές τους επιδόσεις το καθιστούν ικανό να ανταγωνιστεί τα ελληνικά και διεθνή ανώτατα ιδρύματα.

Η αντιπροσωπεία του «Πράσινο & Μωβ» έκλεισε την επίσκεψη της στη Λέσβο με στο Μουσείο –Ελαιοτριβείο «Βρανά» στον Παπάδο της Γέρας, της Πολιτιστικής Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αρχιπέλαγος’’ ένα από τα παλαιότερα ελαιοτριβεία της Λέσβου, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του Νομπελίστα Ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ένα μουσείο που συνδέει και αναδεικνύει την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού, παντρεύοντας τον πολιτισμό με την καλλιέργεια της ελιάς και τη βιομηχανική παράγωγη της Λέσβου, που έζησε ένδοξες στιγμές στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Σε μια εποχή έντονων αντιπαραθέσεων η συμμαχία Πράσινο & Μωβ αποδεικνύει ότι η συνεργασία μπορεί να προσφέρει ελπίδα και να φέρει χρώμα στην πολιτική, εκφράζοντας στην Ελλάδα τη δυναμική οικογένεια των 73 Πράσινων ευρωβουλευτών. Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου και έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε μια τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης.

To top