Δήμος Μυτιλήνης : Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα η επαναλειτουργία των φαναριών στη διασταύρωση Ασκληπιού και Ελ. Βενιζέλου

Δήμος Μυτιλήνης : Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα η επαναλειτουργία των φαναριών στη διασταύρωση Ασκληπιού και Ελ. Βενιζέλου

Για το πρόβλημα στη λειτουργία των φαναριών στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού και Ελευθερίου Βενιζέλου ενημέρωσε τους δημότες η  Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, τονίζοντας ότι προέκυψε  σοβαρή βλάβη στους φωτεινούς σηματοδότες του κόμβου, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα τα φανάρια θα επαναλειτουργούν και μέχρι να γίνει αυτό, στην οδική αυτή συμβολή θα τοποθετηθούν αναλάμποντες φανοί προειδοποίησης κινδύνου.

«Συνεργεία τόσο του αναδόχου για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, διαπίστωσαν ότι η βλάβη οφείλεται σε εξαρτήματα τροφοδοσίας (ηλεκτρονικές πλακέτες), εξαιτίας των συνεχών αυξομειώσεων της τάσης του ρεύματος.

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια βλάβη σε αυτά τα εξαρτήματα, η οποία, για ν’ αποκατασταθεί, απαιτείται η επισκευή αυτών από εξειδικευμένο συνεργείο της Θεσσαλονίκης, όπου έχουν αποσταλεί. Παράλληλα, υπήρξε μέριμνα να παραγγελθούν στο εξωτερικό νέα εξαρτήματα.

Μέχρι την επαναλειτουργία τους, όμως, που θα επιτευχθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 19/6/2023, θα τοποθετηθούν, στην οδική αυτή συμβολή, αναλάμποντες φανοί προειδοποίησης κινδύνου.

Ήδη, το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης ενημερώθηκε, για να προχωρήσει στην αναγκαία ρύθμιση της κυκλοφορίας, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.

Παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), αλλά και τους πεζούς να είναι προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τον κόμβο, μέχρι την επαναλειτουργία των σηματοδοτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

To top