Διεκόπη στο Εφετείο η δίκη για τα πλαστά πτυχία

Διεκόπη στο Εφετείο η δίκη για τα πλαστά πτυχία

Διεκόπη για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών πτυχίων αγγλικών με κατηγορουμένους  την ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών που διεξήγαγε τις εξετάσεις- και τον σύζυγός της. Οι κατηγορούμενοι πρωτόδικα κρίθηκαν ένοχοι -για πλαστογραφία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση- από το δικαστήριο σε πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστέλλουσα ισχύ έως την Έφεση.

«Υπήρξε αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης – λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης – , το οποίο απορρίφθηκε , ωστόσο αντίστοιχο αίτημα αναβολής ή και διακοπής της δίκης υποβλήθηκε και από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής αλλά και αυτό απορρίφθηκε ενώ διορίστηκε και δικηγόρος για την κατηγορούμενη η οποία δεν είχε δικό της δικηγόρο και για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου», δήλωσε στο Aeolos TV η συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκη Τσιριγώτη.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από το καλοκαίρι του 2019 και είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς βρέθηκαν τουλάχιστον 100πλαστά πτυχία αγγλικών. Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021 στη Θεσσαλονίκη με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη Κέντρου ξένων Γλωσσών στη Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε συνεργασθεί με το Κέντρο της Μυτιλήνης για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Ο ίδιος όμως απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης με κατηγορούμενους την ιδιοκτήτρια του κέντρου ελευθέρων σπουδών και τον σύζυγό της. Τρία χρόνια από την αποκάλυψη της υπόθεσης η πολύκροτη δίκη  ολοκληρώθηκε – σε πρώτο βαθμό – στις 13 Ιανουαρίου του 2023.

To top