Συμμετοχή νηπιαγωγείου Φίλιας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning

Συμμετοχή νηπιαγωγείου Φίλιας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning

Το Νηπιαγωγείο Φίλιας ολοκλήρωσε επιτυχώς τα προγραμμάτα  eTwinning και θα  παρουσιάσει τα αποτελέσματά του  την Παρασκευή, 31 Μαϊου 2024, στην αίθουσα των επιμορφώσεων των παλαιών ΠΕΚ, Γ. Μούρα 10 στο Β’ Όροφο (κτίριο Ακαδημίας), 18.00-20.00μμ.

«Με περίσσια χαρά, παρουσιάζουμε την πορεία και τα επιτεύγματα από τα τρία προγράμματα που υλοποιήθηκαν με συνεργασία σχολείων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Συνιδρυτές στο πρώτο έργο “Από τη φύση στην τάξη” είναι η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αριστέα Ρούντα και η Νουρντάν Χασμπολαχ Ντεμίρ, Νηπιαγωγός από την Άγκυρα της Τουρκίας. Στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρουμανία. Στόχος του ήταν να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν την ικανότητα για δημιουργία διαφόρων νέων πραγμάτων με υλικά από τη φύση, να τα διατηρήσει και να μάθει να τα χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά (επαναχρησιμοποιηση). Οι δράσεις περιλάμβαναν τη δημιουργία λογότυπου, αφίσας, κατασκευών κλπ.
Το δεύτερο έργο στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Φίλιας είναι το “Καλώς ήρθατε στον πολύχρωμο κόσμο των κουμπιών” . Μέσα από τη συνεργασία με σχολεία από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Λιθουανία, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία και την χρησιμότητα των κουμπιών, παίζουν, μετρούν, προσθέτουν και φτιάχνουν νέα σχέδια.
Το τρίτο έργο, έχει τίτλο: “Ο πολιτισμός μας, ο θησαυρός μας”, με συμμετοχή εταίρων από Ελλάδα, Αρμενία, Κροατία, Βουλγαρία, Γεωργία, Β. Μακεδονία, Μάλτα, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σερβία, Τουρκία. Σκοπός του έργου να γνωρίσουν παιδιά βασικά στοιχεία της παράδοσης της χώρας τους αλλά και των συμμετεχόντων χωρών.
Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και παιδιά εξέφρασαν τη δημιουργικότητά τους και αναπτύχθηκαν νέες δεξιότητες μέσα από δραστηριότητες που προώθησαν την πολιτισμική κατανόηση και την ανταλλαγή ιδεών.
Η διαδικτυακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων μας, αποτελεί μια ευκαιρία να μοιραστούμε την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση μας την Παρασκευή, 31 Μαϊου 2024, στην αίθουσα των επιμορφώσεων των παλαιών ΠΕΚ, Γ. Μούρα 10 στο Β’ Όροφο (κτίριο Ακαδημίας), 18.00-20.00μμ
Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας τα αποτελέσματά μας».

To top