Έρχεται το «7ο LESVOS TRAIL 2024» από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Έρχεται το «7ο LESVOS TRAIL 2024» από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Στο πλαίσιο του περιπατητικού και αθλητικού τουρισμού, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργανώνει για 7η χρονιά, τον αγώνα δρόμου βουνού «7ο Lesvos Trail», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου στο χωριό Λεπέτυμνος, σε καταπληκτικές διαδρομές μέσα από τα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου- Συκαμιάς, στη Βόρεια Λέσβο. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και μία συλλογική προσπάθεια φορέων του νησιού για την ανάδειξη του αθλητισμού στην μοναδική Λέσβο.

Στόχος είναι αυτή η γιορτή της Φύσης και του Αθλητισμού να αναδείξει τη θετική εικόνα της Λέσβου ως προορισμός και την εναλλακτική προσέγγισή της στον τουρισμό. Η διοργάνωση αποτελεί θεσμό, που δείχνει στον κόσμο όλο την μοναδικότητα της Λέσβου εισάγοντάς την ως ένα νέο προορισμό στους Αγώνες Δρόμου-Βουνού προσελκύοντας όσο δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Ο κορυφαίος αγώνας της διοργάνωσης είναι το LESVOS TRAIL 15km, που απευθύνεται στους αθλητές και τους λάτρεις του δρόμου βουνού, οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία σε ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικά τοπία και στα μονοπάτια που διατρέχουν τον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου.

Ακολουθούν σε ένταση αλλά μικρότερης διάρκειας, το LEPETYMNOS RUN 6km και ο παιδικός αγώνας LEPETYMNOS RUN KIDS 1km, όπου δημιουργούν διαφορετικές και αξέχαστες αναμνήσεις για όλη την οικογένεια.

Οι διαδρομές με πολύ θέα προς το γαλάζιο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας προσφέρουν στους αθλητές φυσικές και γεωλογικές εναλλαγές. Πλατάνια, καρυδιές, ελιές, βελανιδιές ολοκληρώνουν το τοπίο. Καλά διατηρημένα πλακόστρωτα, μονοπάτια, πηγές όλα συνθέτουν μια μοναδική εμπειρεία που θα μείνει αξέχαστη.

Η πύλη αφετηρίας και τερματισμού του αγώνα θα στηθεί στην πλατεία του Λεπετύμνου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων www.lesvostrail.eu

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Τοπική Κοινότητα Λεπετύμνου. Έχει την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και στηρίζεται δυναμικά από φορείς και χορηγούς.

Χρυσός Χορηγός SETUR ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ειδικός Χορηγός 3Ε

Χορηγοί ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Τοπικοί Χορηγοί ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΟ ΚΥΜΑ», ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΣΥΚΑΜΙΝΙΑΣ-ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΕΝΝΟΥ

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ, ΑΙΟΛΟΣ

Υποστηρικτές αγώνων ΕΤΑΛ, ΕΟΔ, ΕΚΑΒ

Τεχνικός Σύμβουλος των αγώνων είναι το Lesvos Ride

To top